Oljemaleri ideer for nybegynnere

 

Manipulering av oljemaling

Velg bare et lite utvalg av grunnleggende farger i maling av studentskvalitet. De primære fargene pluss svart og hvitt vil være tilstrekkelig. Å blande dine egne farger fra primariene er en måte å oppnå verdifull forståelse for konsistensen av oljemaling og fargemiksing. Også som maler vil du sannsynligvis bli trukket til bestemte farger mer enn andre. Men som en nybegynner kan du ikke vite hva disse farger er ennå. Innkjøp av farger tilfeldigvis kan vise seg å være sløsing med penger.

I dine første malerier, eller før du begynner et maleri, eksperimenterer du med forskjellige konsistenser av maling. Oljemaling kan tynnes med terpentin eller medium. Oljemaling tynnet med terpentin er ofte rennende, som terpentin selv. Oljemaling tynnet med medium er glatt og glanset, som olje.

Husk reglene om fett over magert. Ulike maling tørker med forskjellige hastigheter. Maling blandet med terpentin er tynnere og tørker raskere (det er 'magert'). Maling blandet med medium er 'fett', og det tørker sakte. Den raskere tørkende maling skal alltid gå under den tregere tøyningen. Hvis den langsomtørkende malingen var under den raskere tørkende maling, ville topplaget sprakke når underlaget innsnevret som det tørket.

Emneforhold

For dine første malerier, velg et emne som er grunnleggende og ikke vanskelig å utføre. Landskap er et eksempel på et godt emne for en uerfaren oljemaler. Landskap kan være enkelt, men givende. De kan brukes spontant på lerretet uten behov for et fotografi som referanse. Et landskap kan enkelt endres eller justeres uten bekymring for at det vil se feil ut. Landskaper gir også gode muligheter for å blande maling på lerretet fordi landskap ofte består av store spenner av åpne områder hvor farge justeres med subtile karakterer og grader som i himmelen eller i vannkroker.

Andre tips

Hold maling på en palett under et deksel. Retur oljemaling vil tørke veldig sakte og varer i flere timer eller dager. Hvis maling er igjen på en palett i en stor klump, tørker utsiden seg raskere enn interiøret. Punkt utvendig for å nå det myke, brukbare interiøret.

Hold terpentinen i en glassburk - aldri plast. Klipp en firkant av galvanisert stål som er litt større enn glassets åpning. Brett ned hvert hjørne av galvanisert stål slik at det peker rett ned som bena på et bord. Plasser galvanisert stål i bunnen av terpentinburken. De nedklappede hjørner vil støtte den flate toppen. Når du dypper malbørsten i terpentinen, kan du løse børsten langs det galvaniserte stålet. Du kan fjerne overflødig maling fra børsten. Oljemaling er dyrt, og det kommer ofte i rør laget av metall eller gummiaktig plast som kan være vanskelig å presse. Malerørsklemmer er tilgjengelig på de fleste kunstforsyningsbutikker. Disse verktøyene ser ut som miniatyrbrytere, og de er utformet for å flate røret når du dreier vevet og trekker røret gjennom girene. Tube klemmere sørger for at du får mest mulig ut av malingsrørene dine. Som en begynnende oljemaler vil du sannsynligvis måtte fokusere på å mestre teknikkene for å male med oljer i stedet for å oppdage din egen stil. Med praksis vil du kunne forgrene seg til mer personlige og uttrykksfulle malerier og fag. Fokuser på å forstå og observere oppførselen til oljemaling, og lære av dine erfaringer. Heldigvis er oljemaling ganske intuitivt å bruke.