Slik tar du nærbilder av fugler

 

1.

Sett inn fuglefôret i nærheten av et vindu, og sørg for at det er små grener i nærheten for at fuglene skal abborre mens de forbereder seg på å mate. Kontroller at bakgrunnen vil være fri for å forstyrre elementer i bildet ditt. Dette er på tide å sørge for at materen er i nærheten av en fotogen bakgrunn.

2.

Få fuglefrøene; Små hirse og solsikkefrøblandinger fungerer godt for å tiltrekke sangfugler. Chickadees, Juncos, Finches og Sparrows er blant de små sangfuglene som raskt finner feederen om vinteren. Kardinaler, Woodpeckers og Blackbirds virker spesielt tiltrukket av solsikkefrøene.

3.

På dette tidspunktet har du to alternativer. Du kan velge fjerntrekker hvis digitalkameraet har det, og du har ikke et telefoto-objektiv. Dette vil tillate deg å sette kameraet nær fuglemateren og skyte på avstand. Alternativt, hvis du har et kamera med et telelinse, kan du bruke huset som et skjul (aka blind) og skyte fra vinduet nærmest materen.

4.

Last ned din skudd til datamaskinen din og se etter problemer. Hvis du ikke kommer nær nok, må du omorganisere materen. Fugler er mest følsomme for bevegelse, så du må ha materiale over vinduet som er ugjennomsiktig. Skyt gjennom et hull i materialet og hold linsen inne Linsen utenfor vinduet vil skremme fuglene bort.

Tips og advarsler

  • Skyt om morgenen eller ettermiddagen med det gyldne lyset for å få mest mulig glede bilder
  • Pass på at du starter med et nytt batteri og formatert minnekort.
  • Bruk et stativ om mulig, og hold lukkertidshastigheten så fort som mulig.
  • Prøv å bruk laveste ISO på kameraet ditt, dvs. 100 eller 200, dette vil gi høyere kvalitet bilder.
  • Ha det gøy!
  • Har du noen gang ønsket å ta slående nærbilder av fugler? For mange inspiserer dyrelivsfotografering shutterbug i oss. Etter disse enkle trinnene vil du veilede deg i verden av nærbildefuglfotografering.