Formål med Piezo Buzzer

 

Drift

Piezo buzzers opererer ved hjelp av den piezoelektriske effekten. En spenning som påføres ledningene, får det piezoelektriske elementet til å krympe eller strekke seg. Dette gjør at membranen vibrerer når den bøyer, og derved produserer lydbølger. Piezoelektriske elementer er laget av krystaller, for eksempel kvarts eller Rochelle-salter.

Lyder

Lydene som sendes ut, kan være ekstremt lave eller ørepierende. De kan gjøres høyt nok til å forårsake hørselstap. Disse lydene inkluderer lyder som summende, chirping, ringing, sirener og pip.

Hobbykretser

Piezo buzzers er populære i hobbykretser. Avhengig av arten av designet, kan de bli erstattet i stedet for lysdioder og hobbymotorer, for eksempel. De er noen ganger lagt til i prosjekter for å produsere lydeffekter.

Alarmer

Piezo buzzers brukes i sikkerhetsenheter eller til å advare og varsle. Disse inkluderer innbruddsalarmer, uralarmer, røykvarslere, telefoner, mikrobølger og lignende.

Andre bruksområder

Piezo buzzers finnes i leker, gratulasjonskort og er populære i robotteknikk. De brukes også som sensorer, og kan til og med fungere som høyttalere. Piezo buzzers er små elektroniske enheter som avgir lyder når de drives av lave spenninger og strømmer. De kalles også piezoelektriske buzzere. De har vanligvis to elektroder og en membran. Membranen er laget av en metallplate og piezoelektrisk materiale som en keramisk plate.