Hvordan bygge en ovn fra en 55-gallon trommel

 

1.

Klipp din 55-gallon trommel. Ha en maskinist håndtere dette. Klipp den kuttet i lengderetningen nedover midten. Når den er kuttet, legger du av de harde kantene med en metallfil.

2.

Plasser en av trommhalvdelene på en flat overflate, med kuttkanten ned og bor tre hull. Bor en i midten, og to avstanden jevnt på hver side. Diameteren av disse hullene vil avhenge av lysstikkene. Legg av eventuelle skarpe kanter med metallfilen igjen.

3.

Koble plugger og lyspærer til ledningen, etter produsentens instruksjoner. Den vanlige fremgangsmåten er å skru ledningene i riktig klemme med en skrutrekker.

4.

Monter stikkontaktene i trommelen med monteringsbrakettene og muttere og bolter. Bor noen hull for dette. brakett på ovnen, og bruk en blyant eller kritt til å markere hvor du trenger hull for boltene.

5.

Dekke trommelen med aluminiumkanalmaterialet. Dette er enklest hvis du legger den i lengderetningen og trimmer overflødig for å lage halvkredsdelen. Bruk aluminiumsbåndet til å feste kanalmaterialet til trommelen.

6.

Skru ut din dobbeltsokkel Sett inn alle fire av 100-wattpærene i stikkontaktene. Bruk beleggene dine til å støtte trommelen, disse kan også flyttes for å justere stekeovnens temperatur, mer eller mindre luftstrømmen vil endre temperatu re. Test ovnen; plasser termometeret i midten av pærene og ta temperaturmålinger hver time eller så.

Tips og advarsler

  • Som med alle prosjekter som arbeider med elektrisitet, Dette prosjektet kan være farlig. Ta alle forholdsregler.
  • Bygg alle slags ting fra skrapstykker. Fra kjølere og ovner til ovner og grillgriller, kan du gjøre omtrent alt om du har de rette metallverktøyene og -materialene. Av alle apparatene du kan lage med utklipp du kan finne rundt i huset, er et av de mest givende prosjektene å lage din egen elektriske ovn med en 55-liters trommel.