Hvordan skrive en interessant autobiografi

 

1.

Gjør din forskning. Les andre selvbiografier og noter hvilke som du fant interessant. Se om du kan finne teknikker som forfatterne pleide å få oppmerksomheten din og holde deg interessert i.

2.

Bestem et tema for boken din. De mest interessante selvbiografier har et spesielt fokus - faget var en kjent sportsaktør eller musiker eller skuespiller, eller han bodde på et uvanlig sted eller hadde en interessant karriere. Tenk på en lignende krok som du kan gjette leserens appetitt. Merk ned detaljene i ditt eget liv som vil gjøre det interessant for noen som ikke kjenner deg.

3.

Lag en liste over hendelser i livet ditt som passer ditt generelle tema, og avgjøre hvilke av disse du kan inkludere i boken. De fleste selvbiografier blir fortalt i kronologisk rekkefølge - du kan bruke dine valgte hendelser til å utarbeide en grov struktur for historien din. Du kan starte med fødselen din, men det er ofte mer interessant å starte med en begivenhet som fanger bokens ånd - det første løp du vant, første gang du spikede en audition - og jobber derfra

4.

Gjør mer forskning! Denne gangen ser du ut til å kutte ut de bare beinene i omrisset ditt, så trekk ut dine gamle plater, dokumenter, brev og fotografier - alt relatert til de hendelsene du har bestemt deg for å nevne i boken. Jo flere individuelle eller uvanlige detaljer du kan inkludere, desto bedre, slik at historien din skiller seg ut fra mengden.

5.

p> Skriv! Du vet hva ditt fokus er, og du har materialet ditt, så skriv deg. Husk, skriving er vanskelig, og du kan bli motløs i hvor lang tid det tar. Ikke vær bekymret - vær tålmodig og skriv litt om gangen. Ikke prøv å gjøre alt på en gang.

Overvei å ansette en ghostwriter for å hjelpe hvis du har nok å si, men du sliter med prosaen. Dette er en profesjonell forfatter som du ansetter for å transkribere historien din - det er fortsatt din selvbiografi, og navnet ditt vil fortsatt gå på forsiden.

Tips og advarsler

< / p>
  • Sørg for å fortelle leserne hvordan du følte om hva som skjedde med deg - en boklengdesliste med navn, datoer og steder kan være off-putting. Derfor er menneskelig berøring viktig for å holde folks interesse .
  • Sørg for at du får tillatelse fra familie, venner, kolleger og kollegaer hvis du skal inkludere dem i din selvbiografi. Folk kan ikke ha lyst på at deres personlige eller profesjonelle liv diskuteres offentligheten.
  • Hvis du publiserer boken din på markedet, i stedet for å beholde den som et privat dokument, er det best å konsultere en spesialist advokat for å sikre at du er lovlig dekket og ikke vil bli saksøkt for sverd for alt du kanskje har med i teksten.
  • Skrive din egen livshistorie er et interessant og tilfredsstillende prosjekt for mange mennesker, men å sortere gjennom livets minne og velge hva du skal ta med, slik at historien din fanger interessen og fantasien til andre mennesker - nå er det den virkelige utfordring. De mest interessante selvbiografiene inkluderer ikke alle detaljer i fagets liv, men fokuserer i stedet på spesielle aspekter som kan interessere sitt bestemte publikum. Skriving er tidkrevende, så når du skriver din egen historie, er det viktig å bestemme på forhånd hva du skal ta med. Å ta en trinnvis tilnærming kan bidra til å bryte denne mammutiske virksomheten til en tilnærmet og håndterbar oppgave.