Hvordan beregne område vindbelastninger

 

1.

Bruk følgende formel til å beregne vindbelastningen for et objekt:

L = A x .00256 x V x V x Cd

hvor A er objektets område, V er vindhastigheten i Mph, og Cd er objektets trækningskoeffisient.

2.

Finn CDen av objektet som du måler område vindlast på. I ressursavsnittet finner du et nettsted med en tabell med dragkoeffisienter for vanlige former. For eksempel er CDen av en lang sylinder som en stolpe 1,2 (en hul halvcylindret motsatt strøm).

3.

Multipliser objektets område med .00256. Ta det resulterende produktet og multipliser det ved kvadratet av den målte (eller maksimale forventede) vindhastighet. Ta dette resulterende produktet og multipliser det med trækningskoeffisienten du fant i trinn 2. Den resulterende verdien er området vindbelastning av objektet.

Tips og advarsler

  • Sørg for en økning på 30 prosent over forventet maksimal vindhastighet for å ta hensyn til uventede vindkast.
  • For sikkerhets skyld og for å sikre at du overholder lokale byggekoder, kan eventuelle planer for strukturer eller reist gjenstander skal inspiseres og forbedres på riktig måte før du fortsetter.
  • Ved konstruksjon eller oppføring av gjenstander som vil bli utsatt for vind, er det viktig å kjenne de potensielle belastningene som kan plasseres på objektet fra disse vindene. Lasten er direkte proporsjonal med objektets areal, og dermed kan det oppstå betydelige belastninger fra forholdsvis lette vindkast hvis det eksponerte området er stort. I stedet for å ta en sjanse på vindstød som forårsaker en farlig situasjon, kan du beregne vindbelastningen for området før du utfører et prosjekt ved hjelp av en matematisk formel.