Hvordan selge reisebilder

 

1.

Rediger bildene dine. Ikke alle bildene er utskriftsklare rett ut av kameraet, og du vil kanskje bruke en programvare som Aperture eller Photoshop til å finjustere bildene dine for å beskjære, markere noen farger og gjøre bildene dine mer profesjonelle.

2.

Lag en portefølje av reisebilder. Du vil kanskje sortere dem ut etter kategori eller tema. En digital portefølje kan være nyttig fordi det er lettere å vise til andre. Du kan bruke Photoshop til å lage kontaktark for digital distribusjon eller å vannmerke dem for å laste dem opp på et nettsted.

3.

Undersøk reisetidskrifter og lager fotogallerier som Istockphoto. com for å lære mer om dem og deres krav til uønskede materialer. Mange publikasjoner og nettgallerier gleder seg fra frilansfotografer, men det kan være noen organisasjoner som bare bruker ansattefotografer. Se på en kopi av 'Fotografens marked', som er en nyttig katalog med publikasjoner som godtar frilansearbeid.

4.

Forespør publikasjonene. Kontakt hvert blad eller avis til finn ut den direkte e-posten til funksjonseditoren. Spør mange magasiner på listen din for å øke sjansene dine for å bli publisert.

5.

Delta i en utstilling. Finn en utstilling i din Byen og spørre om å vise dine reisebilder. Reisebilder fascinerer folk, og samlingen din kan hjelpe deg med å få eksponering. Hvis det ikke er noen i nærheten, prøv å organisere en, selv i ditt eget hjem.

Du kan være en aspirerende freelancefotograf som ønsker å få troverdighet og erfaring ved å selge reisebilder. Det er mange utsalgssteder hvor du kan selge reisebilder, for eksempel aviser, magasiner og til og med lagerbilagallerier.