Statistikkens rolle i kvalitativ analyse

 

Definisjon

Kvalitativ forskning er en form for studie som ser på natur, styrker og vekselvirkninger av variabler. Det søker å svare på spørsmålet 'Hva?' i stedet for 'Hvor ofte?' Studier i kvantitativ forskning.

Identifiser variabler

En av kjernevnen til kvalitativ analyse er evnen til å identifisere variabler for kvantitativ testing. Altfor ofte er kvantitative forskningsmetoder ansatt før det er gitt stor oppmerksomhet til det som skal studeres.

Beregn tall

Kvalitativ forskning brukes ofte til å berikke funnene fra kvantitative studier. Kvantitative studier viser kun forekomst; kvalitative metoder kan gi noen indikasjon på den underliggende årsaken.

Triangulering

I økende grad, kvalitativ forskning dobbeltkontrollerer kvantitative resultater. Denne typen 'triangulering' kan bidra til at statistiske funn er faktiske korrelasjoner - og ikke bare tilfeldigheter.

Som en erstatning

Noen problemer behandles bedre med kvalitative metoder. Når man ser på problemer med mange variabler, for eksempel global oppvarming, eller de som trenger en studie om årsakssammenheng, for eksempel hvorfor depresjon blir stadig mer utbredt, gir kvalitative metoder en måte å gjøre det på. Kvalitativ forskning anses vanligvis som 'myk' fordi den fokuserer på subjektiv fortolkning av data. Men når det gjelder bra, har kvalitativ forskning mange fordeler.