Vitenskap og matematikk Familie nattaktiviteter

  En sterk base i vitenskap og matte kan bidra til å bygge et sterkt fundament for ofte lukrative karriere innen vitenskap og teknologi. En av måtene å legge et slikt grunnlag på er å organisere vitenskap og matematisk nattaktiviteter, noe som vil gjøre læring morsomt og engasjerende for hele familien. Det er mange pedagogiske aktiviteter å velge mellom, alt fra enkle eksperimenter for å se på vitenskapelige videoer.

Enkle eksperimenter

Enkle eksperimenter kan ofte fascinere barn og dermed røre dem inn i en sterk interesse for vitenskapen. Government-tilknyttede Sandia National Laboratories, som en del av sin 'samfunnsengasjement', gir eksempler på slike enkle eksperimenter og hvordan man skal gjøre om å utføre dem i hjemmet. Forsøkene inkluderer et enkelt utvalg som gir resultater som umiddelbart oppfattes og ser 'magiske' ut. Noen av forsøkene inkluderer overflatespenning av vann, kromatografi (som kan være veldig spennende for unge øyne), det uovervinnelige ballongeksperimentet, fordampningen og kjøkkenkjemisk eksperiment-serien.

Matematiske spill

Matematiske spill kan hjelpe bli kvitt ideen om at 'matte er vanskelig' tidlig. Barn er mer åpne for å lære hva som presenteres i form av spill, som de ser så morsomt ut, i motsetning til læring som presenteres i form av forelesninger, som de ser på som 'en dra.' Matematiske spill varierer i kompleksitet. Enkle matte spill er rettet mot de yngste barna, som lærer de mest grunnleggende begreper i tall og grunnleggende aritmetikk. De komplekse matte-spillene er mer egnet for de overordnede tenårene, som lærer mer utfordrende konsepter, som de i algebra og kalkulator. Et godt eksempel på et slikt spill, rettet mot yngre lærere, er ArithmAttack, som gratis tilbys av det amerikanske regjeringsbundne Argone National Laboratory. Gjennom det kan en foreldre presentere sine unge til kjernekonseptene av aritmetikk på en morsom og fargerik måte.

Se på vitenskapelige videoer

Vitenskapelige videoer gir en morsom, pedagogisk og underholdende måte å gjøre vitenskapen mer tilgjengelig for ungdommer, spesielt etter en hard dag med læring i skolen, og når de tvinges tilbake til bøker, kan det være kontraproduktivt. Ifølge Michigan State Government-nettstedet inneholder videoene klokken, lytter og lærer konsepter som kan bidra til å stimulere et barns interesse for vitenskap. De mest hensiktsmessige videoene vil utdype seg på ulike vitenskapelige konsepter, samt vise barna underverkene vitenskap på en visuell måte. To videoeksempler, som finnes på nettstedet Weird Science Kids, inkluderer vannopphengsvideo og tornado tube video. Målet er å oppmuntre og inspirere barn til å etterligne lignende underverk ved å utmerke seg i sin vitenskap og matte på skolen .