Effektene av oljeutslipp på havet

  Oljesøl utgjør kun 8 prosent av all olje spredt i havet, men de har en rekke negative effekter. Olje forstyrrer havets økosystem og giftstoffer i dyrelivet, og noen ganger utrydder hele befolkningen. Oljeutslipp oppstår ofte under offshore boring og reparasjon. Langtidseffekter på havet er avhengig av hvilken type olje som spildes, ettersom visse typer oppfører seg annerledes enn andre.

Oppførsel av olje

Olje som spylles ut i havet sprer seg raskt, forblir en sammenhengende masse i rolige farvann og bryter opp hvis bølger er hakkede. Oljens spredning påvirkes av strømmen, vinden og bølgene, og sprer seg noen ganger meget store områder. Det påvirkes også av typen olje som er spilt, for eksempel vil olje som inneholder flyktige organiske forbindelser miste 20-40 prosent av massen ved fordampning, bli mer viskøs og tett. kuler og noen oppløses nok til å bli usynlige. I dypt vann danner olje 'plumes' som ligner lange fjær.

Effekter på økosystem

Olje har en svært negativ effekt på havets økosystem. Hvis planter og dyr ikke omgående blir drept, blir deres overlevelse kompromittert ved forgiftning av havets organiske substrat av olje. Når havets matkjede blir avbrutt, blir populasjoner av dyreliv i et gitt område ofte decimert, noen ganger helt . Noen oljer produserer nedbrytende mikrober, som, selv om de reduserer tilstedeværelsen av olje, også nedbryter vannets tilførsel av oksygen. Hvis oksygenivået dypper lite nok, kreves mange organismer.

Effekter på villmarken

Oljespill fører ofte til i umiddelbar storskala død i fisk og andre havdyr, som for eksempel amfibier og fugler. De som ikke dør, er ofte forurenset eller skadet. Noen dyr smøres av olje, som ofte danner en slags 'mousse'. Noen inntar det og andre er rett og slett utsatt for for mye av det gjennom direkte kontakt. Dette påvirker dyrenes adferd og reproduktive systemer, så vel som havets matkjede. Folk er ofte i stand til å redde havdyr og pleie dem tilbake til helse, men Dette kan bare gjøres på en liten skala.

Gjenoppretting

Det er mulig å redusere de negative effektene av olje på havet ved å straks iverksette tiltak for å rydde ut spill. Olje kan ofte være inneholdt eller spredt ved introduksjonen av mikroorganismer som virker til d utgir det. Hvis ingen av disse alternativene er vellykkede, vil tid, vær og bionedbrytning til slutt føre til at oljen forsvinner uten menneskelig innblanding. Dette tar tid og skjer mye langsommere i dypt vann enn i grunne kystregioner.