Hva er noen vanlige typer legering?

  En legering er en solid blanding av to eller flere metalliske elementer (selv om det i noen tilfeller ikke-metaller også kan innarbeides). Generelt brukes legeringer for å øke styrken, korrosjonsmotstanden eller et annet spesifikt aspekt av et grunnmetall. Noen av de vanligste legeringene inkluderer de som er avledet av jern, kobber, gull, platina og aluminium.

Jernlegeringer

En rekke forskjellige legeringer er laget av jern (Fe), som alle prøver å øke jernens styrke samtidig som den reduserer rusten sin. En av de vanligste og historisk signifikante legeringene av jern er stål, som brukes i skruer, negler og støttebjelker, og revolusjonerte konstruksjonen / vitenskapen i konstruksjonen. Ifølge educationalelectronicsusa. com, stål består av 98,5 til 99,5 prosent jern og 0,5 til 1,5 prosent karbon. Rustfritt stål, som ofte brukes i kjøkkenutstyr, inkluderer også litt av enten krom eller nikkel for å produsere sin særegne glans.

Kobberlegeringer

Kobber (Cu) er spesielt utsatt for oksidasjon, noe som fører til at den normalt skinnende overflaten blir sløv og misfarget. (Frihetsgudinnen er et godt eksempel på hvordan dette ser ut.) Kobberlegeringer, som bronse og messing, dermed prøve å forbedre kobberens motstand mot korrosjon. Ifølge educationelectronicsusa.com består bronse vanligvis av 90 prosent kobber og 10 prosent tinn, og brukes til produksjon av medaljer, mynter og andre dekorative gjenstander. Messing er vanligvis en blanding av 80 prosent kobber og 20 prosent sink, og brukes ofte i smykker, vaser og lamper, samt industriprodukter som muttere og bolter.

Gull legeringer

Ifølge journal.pricescope. com, bruk av ren, 24 karat gull i smykker er vanskelig fordi det er utrolig mykt. Så gullsmedere pleier å bruke 18 karat gull, som er en legering bestående av ca 75 prosent gull og 25 prosent andre materialer, for å øke holdbarheten. I tilfelle av gult gull består den 25 prosent av sølv, kobber, sink og i noen tilfeller kobolt; mens i hvitt gull består 25 prosent av nikkel, kobber, sink og i noen tilfeller palladium. En annen vanlig gulllegering er palladium hvitt gull, som består av 75 prosent gull og 25 prosent palladium.

Aluminium legeringer

Aluminium legeringer brukes ofte til industrielle og mekaniske applikasjoner. En av de mest brukte legeringene er duraluminium, som også kalles duralumin og duralium. Legeringen består vanligvis av 95 prosent aluminium og 5 prosent kobber; I noen tilfeller er imidlertid 1 prosent av kobberinnholdet magnesium eller mangan. Duraluminium brukes i bil- og flymotorer, skip og ubåter, trykkkokere og industrieltanker eller -kedler, ifølge educationalelectronicsusa.com.