Ulempene ved digital publisering

  Det har vært en økning de siste årene i tilgjengeligheten og bruken av digitale bøker. Mange forfattere har gjort det mulig å lage digitale versjoner av sitt arbeid, og økningen av e-boken revolusjonerer forlagsbransjen. Det er imidlertid ulemper for digital publisering som forfattere bør vurdere før de tillater at deres arbeid deles eller selges i dette formatet.

Enkelte tyveri

En av de vanligste argumentene som brukes mot digital publisering er det enkle som Uautoriserte digitale publikasjoner kan deles. Piratkopierte trykte bøker er svært vanskelig, men når et arbeid er lagret i digitalt format, kan filer enkelt deles, distribueres og kopieres - ofte med tap av inntekter til rettighetshaveren (Se referanse 1).

En endret lesing Opplev

Når JK Rowling nektet å tillate e-bokutgivelse av Harry Potter, opplevelsen av å lese en bok på papir var en grunn hun ga (se referanse 2). Forfatter Anne Fadiman er enig: 'Jeg tror det er ingen erstatning for utseendet og lukten av en ekte bok - magien av papiret og tråden og limet' (Se Referanse 1).

Bortsett fra å savne opplevelsen, elsket av mange lesere, av å holde og lese en faktisk bok, leser leserne også digitale bøker annerledes, beveger seg raskere gjennom teksten uten å pause for å smake på språket (Se referanse 3).

Tverrplattform Kompatibilitet

En tradisjonell bok, når den er trykt, er tilgjengelig for alle som kan lese språket der den ble skrevet. Digitale bøker er forskjellige. Enkelte formater er bare tilgjengelige for personer som har nødvendig maskinvare eller programvare, som ofte er Digital bøker opprettet for en plattform kan ikke nødvendigvis leses på en annen. Videre domineres den digitale forlagsindustrien av noen få store selskaper. Ifølge «Publishers Weekly», er en trio av gigantiske selskaper --- Amazon, Google og Apple --- [er] å lage planer som vil fo rever endre måten vi finner, kjøp og leser bøker '(Se referanse 4).

Manglende respekt

Digital publisering er ofte forvekslet med forfengelighet, og linjene mellom de to er blitt stadig uskarpe (Se Referanse 3). Enkelheten som noen kan publisere noe digitalt, eliminerer mye av prestisje med å ha en bok publisert i det tradisjonelle markedet. I følge Karen Wiesner, forfatter av 'Electronic Publishing: The Definitive Guide', får 'e-forfattere svært lite respekt ...' Jeg vet at jeg vurderte e-forfattere 'ikke' virkelig publisert til en venn av meg fikk e-publisert ' (Se Referanser 5).

Inntektsoverveielser

Digital publisering er fortsatt ukjent område i mange henseender med hensyn til hvordan profesjonelle forfattere kompenseres for sitt arbeid (Se Referanser 1). Videre, som Lev Grossman påpeker i 'Time' -magasinet, konkurrerer forfattere på det digitale markedet stadig mer mot forfattere som forventer lite eller ingen kompensasjon for sitt arbeid, og skaper en utfordring for forfattere som gjør sine livsoppgaver med sitt arbeid (Se referanse 3).