Om Moorcroft Keramikk

 

Historikk

William Moorcroft begynte å jobbe med James Macintyre u0026 amp; Co keramikkstudio i 1873 og begynte å eksperimentere med sin egen keramikkdesign. Hans kunstneriske evner ble raskt realisert, og innen få år ble hans design oppmerksom. Hans første design var Aurelian Ware, delvegget og deloverføringsdesign med lyse fargerike glasurer.

Progresjon

I begynnelsen av 1900-tallet opplevde Moorcroft oppmerksomheten på detaljer og design og hans unike kvaliteter, som hans håndskilt stykker, fikk ham til å dele seg fra James Macintyre u0026 Co. I 1912 ble Moorcroft Pottery etablert i en fabrikk i England, hvor den ble produsert i dag. Liberty, en berømt London-butikk, bidro til å finansiere flyttingen og kontrollerte Moorcroft frem til begynnelsen av 1960-tallet.

Design

William Moorcroft mottok mange anerkjennelser for sitt keramikk, som en gullmedalje ved St. Louis International Exhibition i 1904 og var potten til dronningen i 1928. Friheten ga unike lyse glasur til Moorcroft, og keramikkene var svært lønnsomme. Moorcrofts keramikkdesign gikk gjennom berømte faser som den japanske perioden på begynnelsen av 1910-tallet og videre til hans populære Pomegranate Ware og Wisteria linjer i slutten av 1910-tallet. Hans Claremont design fra denne tiden på 1920-tallet er en av de mest ettertraktede av samlere i dag. Hans unike røde biter av brann, oppnådd gjennom en utfordrende prosess som Moorcroft mestret, var signatur til brikkene han opprettet i 1920 og 1930-tallet.

Walter Moorcroft

I 1945 døde William Moorcroft og hans sønn Walter tok over ledelsen og kjøpte ut eierskapet til Liberty. Walters design var floral og ligner på design som Tiffany, og etterspørselen etter keramikk var høy. Walter fortsatte å lage dyp glassert keramikk. På 1960-tallet begynte salget å avta, og Moorcroft Pottery ble solgt til en utvendig eier. Potteriet var da skapt i masseproduksjon, reduserer kvaliteten og verdien av designene.

I dag

I slutten av 1980-tallet gikk Walter ut som ledende potter og designer fra Moorcroft og et nytt ansikt overtok. Sally Dennis gjenoppfunnet Moorcroft og forynget design og håndverk og fortsetter ønsket om Moorcroft-keramikk. Det har vært eid og ledet av Edwards-familien siden 1993, og er nå igjen betraktet som et ettertraktet navn i keramikkdesign. I 1993 begynte Rachel Bishop som sin fjerde designer i 100 år.

Prosess

Moorcroft-keramikk er for det meste opprettet ved hjelp av en støpemetode, noe som betyr at den er støpt ved hjelp av gips-håndlagde mugg. Muggene er fylt med slip eller flytende leire og får tørke. thic kens og festes til gipsformen. En mold er igjen å tørke i et par timer. Deretter dannes formen, og den gjenværende glideren slippes ut av formen. Når gjenværende leire er helt tørr, slippes den ut av formen, og etterlater den ferdige designen. Moorcroft keramikk har vært inspirerende og spennende mange i over 100 år. Det er en unik og spesiell type keramikk som begynte på slutten av 1800-tallet og er fortsatt verdsatt i dag. Med sin fargerike design, signaturdetaljer og vakre former, blir Moorcroft keramikk samlet av mange og feiret i faste utstillinger i museer.