Slik fotograferer du en surfer

 

1.

Kjøpe riktig utstyr for surffotografering. Et speilreflekskamera med rask autofokus er nødvendig. For fotografier fra stranden er det behov for et langt objektiv for å fange handlingen - en 400 mm linse er den minste lengden som trengs. Å kjøpe en lang linse med en rask blenderåpning på f2.8 eller f4.0 muliggjør effektiv bruk av en telekonverter som kan doble brennvidden på en linse.

Et godt stativ er også nødvendig for å balansere tung, lang linse.

2.

Velg en høy filmhastighet. Enten du tar film eller digital, må du bruke en høy ISO-innstilling på 400 eller høyere for å fryse handlingen på bølgene. De lange telefonlinsene begrenser muligheten til å åpne blenderåpningen for å gi mer lys. En f4.0 teleobjektiv med en 2X-omformer ender med å være en f8.0-linse. Høyhastighetsfilm lar deg bruke høyere lukkerhastighet for å sikre at handlingen er frossen selv med de høyere f-stoppene.

3.

Spor surferen gjennom søkeren. Låses på en surfer tidlig før han går inn i bølgen, gjør det lettere å følge ham eller henne når handlingen pågår. Det er ikke noe så diffik som å forsøke å finne en surfer gjennom søkeren når han rider en bølge eller går inn i et rør, spesielt med det smale synsfeltet som tilbys av telefoto-linser.

4.

Skyt mye. Det er vanskelig å forutsi den nøyaktige plasseringen av bølgene og surferen, slik at du skaper mange bilder, slik at du får et skudd der alle elementene kommer sammen for å skape et flott bilde.

>

Skyting fra vannet

1.

Lær så mye du kan om surfing og lesing av bølgene. Skyting fra vannet er en meget spesialisert ferdighet som krever grundig kunnskap om både surfing og havet. Du må kunne forutsi hvor surferen skal være og hvor han skal, basert på bølgemønsteret.

2. Bruk vanntette kameraer eller kjøp et undervannshus. De fleste surfingfotografer bruker et undervannshus som passer til deres speilreflekskamera og linser. Disse husene er et fleksibelt alternativ fordi det muliggjør bruk av en rekke linser som produserer mange forskjellige typer bilder.

3. Bruk svømmefinner og en våtdrakt for å få nær handlingen. Vinene gir rask posisjonering i slagzonene, og våtdrakten gir komfort når du skyter i lange perioder i vannet.

Tips og advarsler

  • Mens mest surfing fotografering handler om handlingen på bølgene, du kan også fange surfere på stranden. Det er fotografier å bli laget av surfere som interagerer med hverandre og gjør seg klar til å treffe bølgene. Disse bildene kan gjøres med kortere linser og trenger ikke å bli våt.
  • Skyting fra vannet kan være farlig. Havbølger er uforutsigbare, og fotografer har blitt smalt inn i korallrev, truffet av surfbrett og vært trukket av sterke undertøy. Vær alltid forsiktig.
  • Surfing er en spennende sport å se på og en utfordring å fotografere. Med mindre du er en dyktig surfer, kan det være et problem å få nær tilgang til handlingen. Men når du løser logistikk av nærhet, kan surfing fotografering være svært givende. Kombinasjonen av de brune farger i surfingutstyr og brett, kombinert med den vakre naturen og intens surfing, fører til flotte bilder.