Hvordan beregne Equinox

 

1.

Bruk equinox kalkulatoren på http://stellafane.org/misc/equinox.html. Det beregner begge årlige equinoxes så langt tilbake som år 1000 og så langt ut som 3000. Skriv inn året og klikk på 'Beregn' for å se resultatet som vises i din lokale tid og GMT.

2.

Se sesongkalkulatoren på http://www.timeanddate.com/calendar/seasons.html. Kalkulatoren er faktisk en liste over årlige equinoxes og solstices mellom 2000 og 2049. For å finne equinoxene, se på kolonnene i mars og september.

3.

Besøk Romsey, en landsby i Sør-Australia. Den gir en solstice og equinox kalkulator på http://home.iprimus.com.au/foo7/equinox.html. Bare skriv inn et år mellom 1000 og 3000 i boksen som er oppgitt, og klikk på den blå knappen som heter 'Beregn.'

Equinoxen skjer to ganger i året og refererer til den nøyaktige tiden da solen krysser den himmelske ekvator, noe som forårsaker dag og natt å være like lange. Det er også det øyeblikket som markerer begynnelsen av våren og begynnelsen av høsten. Flere nettsider hjelper deg med å beregne den nøyaktige datoen og klokkeslettet.