Hvordan lage håndskårne walking canes (med bilder)

 

1.

Grunnleggende konstruksjon av cane: Canes kan gjøres som kunst eller til bruk. Hvis det som kunst er styrken ikke så viktig. Jeg foretrekker å gjøre min til å bli brukt så vel som kunst. Så anbefales bruk av hardtre som eik, strand, lønn eller andre skoger.

Du kan få tre fra det vilde, men en gren skal kuttes over størrelse, grønt og legges ut av sollyset i flere måneder for å tørke før kapping.

Jeg få det meste av treet mitt allerede krydret fra en lokal skapbutikk som gir meg hardtrekkstukker gratis, deres skrap.

Røraksel: Canes kommer i all slags design og konstruksjon. Akselet kan vendes om på en dreiebenk eller holdes firkantet, eller avrundet med en kniv eller skåret med en vri. Treet du bruker, mønsteret i treet eller kornet, vil bidra til å bestemme hva du vil gjøre. Det er opp til deg. Bare vær sikker på at røret er sterkt nok etter at du har hugget for å bære vekten av en voksen uten å bøye eller bryte.

3.

Rett kanter kan skåret med et stort utvalg av grep. Bildet viser en soldatstang og en 'Dag for de døde' stokk. Jeg har også laget kanoer med kattens hode, trollmann, ball, drage. Olje- eller akrylmaling kan brukes i tillegg til flis og skoskum for å legge til litt farge på arbeidet ditt.

Min kaniner er minst 1 1/4 ' i diameter når ferdig.

Vurder gravering navn, figurer, innlegg eller dekorative utskjæringer i skaftet. Snekkerens Cane på illustrasjonen har en linjalinnsats i akselen.

Sand glatt med sandpapir når det er fornøyd.

5.

Legge til et tiår Håndtak: Et stort horisontalt håndgrep kan legges til rørsakselen ved å sette inn en stangstang inn i skaftet og grepet og lim dem sammen med snekkerens tre lim. Disse bør festes fast med treklemmer for å tørke over natten. Hvis du ikke kan bruke treklemmer, må du prøve den blå malerens tape og tape dem tett og tørke.

Det er en god ide å grove formet ditt grep med en båndsag, håndsag eller jigsag før du legger til. Endelig utskjæring kan da gjøres på stokken med carving kniver eller et Dremel verktøy.

6.

Etterbehandling: Sørg for at røret er godt slipt og renset for støv før du maler, farging eller lakkering. Akrylmaling, oljemaling, skoprem og flis kan brukes på stokken din. Når du er ferdig, vil en god lakk beskytte arbeidet ditt, følg instruksjonene på boksen.

Etter tørking kan røret poleres med møbler voks og buffet med en ren bomullsark.

7.

Et negl kan legges til bunnen av røret for å hindre slitasje på treet. Bor et hull som er mindre enn diameteren på en bred, galvanisert spiker. Hammer neglen inn i bunnen av røret akselen, så den er nesten flush.

Tips og advarsler

  • Ta deg tid til å prøve forskjellige design
  • Skaperbutikker
  • Bruk lakk og flis på et godt ventilert sted.
  • Bruk en klut og maling, flekk og lakk i et rent område for å hindre støv i å ødelegge arbeidet ditt.
  • La aldri barn bruke verktøy eller skarpe kniver uten tilsyn.
  • Vandringskanaler har eksistert siden den første mannen skadet hans eller hennes fot eller ben. Sannsynligvis bare en tung pinne. Jeg håper å gi deg noen poeng på å lage håndskårne kanter. (walking sticks har en tendens til å være mer naturlig og primitive.

    Å lage gode canes tar øvelse i kunsten å carving, trebehandling og trearbeid.