Hvordan rengjøre urenheter fra flytende kvikksølv

 

1.

Sett på gummihanskene før du håndterer kvikksølv på noen måte.

2.

Legg vaseskluten inne i glasstrakten av det som en slags kaffefilter for kvikksølv).

3. Legg glassdrepet inne i flasken og hell kvikksølv (ikke mer enn 100cc om gangen, slik at flasken ikke blir for tung) inn i filteret slik at den faller gjennom vaseskluten og fjerner store forurensninger.

Kombiner 10cc vann med 25 gram av merkurøse nitratkrystaller, og hell inn i kolben med kvikksølv.

5.

Lukk kolben og sveip blandingen forsiktig i ca. 5 minutter.

6.

Vask kvikksølv med vann i en bøtte. Urenhetene i metallet vil bli absorbert av nitratkrystallene, og du vil bli igjen med veldig skinnende, ren-, også rent kvikksølv en gang Du hælder av vannet.

Tips og advarsler

  • Sug aldri kvikksølv hvis det er spilt eller la det stå på et varmt sted der det kan fordampe. Ren kvikksølv er generelt ikke farlig med mindre innånding, men bruk av hansker under håndtering kan redusere risikoen for absorpsjon til nesten null.
  • Håndtering av kvikksølv i en offentlig innstilling krever følgende retningslinjer for statlig lisensiering, rådfør deg med din tilstand gren av Institutt for naturressurser, som enten tillater bruken av kvikksølv, eller kan henvise deg til riktig myndighetsbyrå for din henvendelse.
  • Merkur er et tungt metallisk element med den unike egenskapen til å være væske ved standard atmosfærisk trykk og temperatur. Kviksølv er svært giftig ved innånding, og av denne grunn er den forbudt for de fleste husholdningsbruk, men den er fortsatt mye brukt i tung industri (metaller) og i vitenskapelige applikasjoner, og er helt godartet dersom det håndteres riktig. Merkur kan brukes både for forskning og demonstrasjon i en vitenskapelig setting, men enkelte anvendelser kan innføre urenheter og forurensninger i kvikksølv, noe som gjør det mindre effektivt for ren vitenskap. Heldigvis er det ganske enkelt å rengjøre på grunn av dets ikke-reaktivitet og høy tetthet.