Komponenter av et økosystem

  Et økosystem er et område som består av fysiske faktorer, kjemiske faktorer og levende organismer. Disse tre tingene danner en økologisk enhet. Et økosystems elementer inkluderer planter, atmosfære, dyr, vannkilder, mikroorganismer, bergarter, jord og mineraler.

Fysiske faktorer

Mange fysiske faktorer utgjør et økosystem. Ifølge Rensselaer Polytechnic Institute er de fysiske faktorene sollys og skygge, breddegrad og høyde, gjennomsnittstemperatur, vind og gjennomsnittlig nedbør og hvordan den fordeles. Terrestrial økosystemer består av de ovennevnte fysiske faktorene, så vel som brann og natur av jord. Akvatiske økosystemer består av de ovennevnte fysiske faktorene minus de jordbaserte fakta og totalt suspendert fast materiale og vannstrøm.

Kjemiske faktorer

Flere kjemiske faktorer utgjør et økosystem. Dette er nivået av luft og vann i jord og nivå av kunstige eller naturlige giftige stoffer som er oppløst i vann og i jordfuktighet, ifølge Rensselaer Polytechnic Institute. Akvatiske økosystemer inkluderer også nivå av oppløst oksygen og saltholdighet av vann. Både akvatiske økosystemer og terrestri l økosystemer vil også inkludere nivået av plantenæringsstoffer som er oppløst i jordfuktigheten.

Levende organismer

Levende organismer inkluderer planter, mikroorganismer og dyr. De fleste av disse er klassifisert som heterotrofer eller autotrofer. Autotrofer inkluderer mikroorganismer som kan bruke de enkle uorganiske forbindelser som finnes i deres miljø, hovedsakelig grønne planter i terrestriske økosystemer og fytoplankton i akvatiske økosystemer, for å produsere organiske forbindelser som de krever som næringsstoffer, ifølge Rensselaer Polytechnic Institute.
< br /> Heterotrophs kan ikke produsere sine egne næringsstoffer og må mate på andre forbrukere eller vev av produsenter for å få de organiske næringsstoffene de trenger. Heterotrophs inkluderer herbivorer, dekomposere, rovdyr, detritivorer, tertiære forbrukere og omnivores. Herbivorer spiser bare på andre produsenter og planter. Decomposers feed på detritus. Karnivorer spiser bare på primære forbrukere. Detritivores feed på detritus. Tertiære forbrukere bruker bare dyr som spiser andre dyr. Omnivorer bruker både dyr og planter.