Hvordan male laminat

 

1.

Sett på hansker for å beskytte hendene dine. Bruk sandpapir til lett å sand den glatte overflaten. Dette er ikke gjort for å slipe laminatet jevnt; Dette gjøres for å grove opp overflaten, slik at primeren bedre holder seg til laminatet.

2.

Tørk støvet av med en klut. Ingen rester fra slipingen bør forbli før du blader eller maler.

3.

Ventilere rommet (åpne vinduer og dører) og sett på en malermaske. Bruk en pensel å påføre et tynt lag av primer på laminatstykket. La det tørke og så lett sand det igjen - dette fjerner børstens merker.

4.

Tørk støv av overflaten igjen, og påfør et annet lag av primeren. La det tørke før du fortsetter til maleriets trinn.

5.

Lakk en tynn opprinnelige strøk med maling. Minst ett lag for best resultat.

Tips og advarsler

  • Hvis den malte overflaten må være ekstra holdbar, må du påse en topplakkforsegler til stykke etter at det siste malingslaget har tørket. For store laminatområder kan du bruke en malingsrulle, i stedet for en pensel, for å påføre primer og maling. Du kan bruke enten vannbasert maling eller oljebasert maling for dette jobb. Vannbasert maling er imidlertid mye lettere å rydde opp. Hvis du bruker oljebasert maling, Du må ha et løsemiddel for hånd for å rengjøre pensler og eventuelle utilsiktede utslipp.
  • De fleste primere avgir sterke støv og er brennbare. Ikke bruk disse uten riktig ventilasjon.
  • Laminat er et populært byggemateriale for gulv, skap, benkeplater, kommoder og andre husholdningsartikler. Dette materialet har typisk en glatt, jevn overflate, noe som betyr at det er nødvendig med noen ekstra forberedende trinn for maling. Hvis laminatflatene ikke er tilberedt på riktig måte, vil malingen ikke holde seg godt og vil etterhvert avfalle. Imidlertid, med riktig forberedelse, som ikke legger mye tid til jobben i det hele tatt, bør malingen vare så lenge som om du malet massivt tre.