Hvordan teste motstandere i en krets

 

1.

Koble de svarte og røde probene til de riktige terminaler på multimeterets overflate. Den svarte sonden er koblet til 'COM' -plinten på multimeteret, og den røde sonden er koblet til terminalen merket med et ohm-symbol for motstand.

2.

Slå på multimeteroppringing til motstandsinnstillingen.

3.

Slå av kretsen som inneholder motstanden du vil måle. Må ikke måle en motstand i en krets med en strømstrøm som løper gjennom den.

4.

La ut kondensatorer i kretsen ved å berøre ledningene til en ekstra, høy wattmotstand til ledninger av kondensatorene. Hold ledningene hoppet i flere sekunder for fullt utladning av lagret strøm.

5.

Berør en multimetersonde til hver ledning i motstanden. Hvis ledningene ikke er tilgjengelige, berør probene til punktet hvor ledningen er loddet til kretsen. Siden motstander ikke er retningskomponenter (strøm strømmer fritt i begge retninger over komponenten) kan du koble enten sonde til enten bly av motstanden uten å endre lesingen.

6.

Vær oppmerksom på lesingen på skjermen. En god motstand skal teste innenfor sitt nominelle område. En dårlig motstand vil enten vise uendelig motstand eller en måling som er langt høyere enn dens nominelle motstand. I begge tilfeller er motoren ikke lenger i orden.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke fjerner strøm fra kretsen eller utladningskondensatorene, kan det føre til skade på multimeteret ditt i tillegg til villedende målinger.
  • Motstanden er en viktig komponent som finnes i nesten alle tenkelige elektroniske kretser. Det danner det elektriske signalet som det passerer gjennom basert på spenningen og strømmen. En dårlig motstand kan til slutt føre til at andre komponenter i en krets feiler, eller helt avstengt av en krets helt. Hvis du mistenker at en dårlig motstand er roten til dine elektriske problemer, kan du utføre en enkel test med et multimeter uten å fjerne motstanden fra kretsen.