Slik fotograferer du bygninger og monumenter

 

1.

Det første du må gripe med er perspektiv. Legg merke til hvordan tårnene til Notre Dame er litt lutende til venstre. Dette skyldes perspektivforvrengningen av objektivet. Jo bredere vinkelen er, jo større blir forvrengningen. Dette gjør livet tøft siden du vil sannsynligvis trenge et vidvinkelobjekt for å få hele strukturen. Arkitektfotografer bruker brukskameraer der frontelementet på linsen kan vippes for å motvirke denne forvrengningen. SLR-brukere kan kjøpe spesielle vidvinkelobjektiver som har tiltkontroller innbygget i fronten av objektivet. Disse er dyre løsninger, men den eneste måten du kan rette på dette under bildeopptak.

2.

Digitalkamerabrukere kan imidlertid bruke bilderedigeringsprogrammer som iPhoto for å rette opp dette forvrengning under postproduksjon. Juster bildet med skyveknappen til det ser riktig ut og lagre bildet. Tårnet er nå rettere, selv om noe av bildet har blitt beskåret for å ta hensyn til perspektivendringen.

3.

Bilder av bygninger kan være statiske og kjedelige. Hvis du tar bilder av et helt byggverk, kan du prøve å inkludere et annet element for å hjelpe 'fortell en historie.' Dette bildet av Trump Tower i Chicago under konstruksjon bruker lysflammen for å henlede oppmerksomheten til stillasene for å legge til litt energi til bildet.

4.

Bruk folk til å legge til livet til bildene dine. Dette er et bilde av oppføringen til Buguinage i Brugge, Belgia. til inngangsporten på grunn av betydningen av 1776 for alle amerikanere. Dette var ikke å feire USA, men i stedet for å markere åpningen av B guinage i Brugge. Det unge paret legger til dette bildet og reflekterer roen i dette rommet , som er for å helbrede de syke og for bønn.

5.

Ikke vær redd for å fotografere detaljene i strukturen. Hva er det som interesserer deg for det? Ikke alle bildene må være av den komplette strukturen. I dette tilfellet ble jeg fascinert av vindusmønstre og refleksjoner. Bygningene selv er litt kjedelige, men refleksjonene er eksempler på moderne arkitektur og designet de bringer til Chicago City.

6.

Prøv alltid å gjøre bildet ditt fortell en historie. En åpen dør gir alltid en slags historie, spesielt hvis det fører til en annen åpen dør. En bygning kan være enkel i naturen og likevel ha stor arkitektonisk appell. Den gamle murverk og enkel skulptur over døren legger til elementet av mystikk i dette bildet. Fotografering av reisene dine kan gi gode minner hvis du tar deg tid til å planlegge dem. Fotograf hva du ser; Hvis du ikke kan få hele strukturen, ta bildet som er foran deg. Stol på din egen visjon og komponer forsiktig, siden du kanskje ikke er tilbake på den måten igjen.

Å ta bilder av bygninger og monumenter er en av de morsomme tingene de fleste av oss liker å gjøre på ferie; Men det tar ikke lang tid for oss å innse vanskeligheten ved denne oppgaven. Hvorfor ser perspektivet seg feil og bygninger ser alle ut som det skjeve tårnet i Pisa? Hvor langt må jeg være for å få hele bygningen? Arkitektfotografene kan ta uker for å planlegge hvordan de skal fotografere en bygning. De kan også bruke en kran eller et helikopter for å få den beste vinkelen og lys. Les videre for å finne noen tips om hvordan du tar bedre bilder av bygg og monumenter uten et helikopter!