Slik publiserer du en bok med korte spill og monologer

 

1.

Velg et bestemt tema eller en ide om at den selvutgitte boka skal sitte rundt, og ring inn på Internett og i de store teaterpublikasjonene, for eksempel 'Backstage'. Også annonsere for forfattere 'oppslagstavler, og send brev til lokale teatre. Vær spesifikk i annonsen din om tema, lengde, om brikken skulle ha vært utført før, og hva forfatteren vil bli betalt. Retten til brikken kan ikke selges til en annen forlegger, og spillene burde ha vært utført minst en gang for å forbedre troverdigheten deres.

2.

Sorter oppføringene du mottar i hva som passer dine standarder og hva som ikke gjør det. Send de avviste oppføringene til en høflig notat og takk dem for deres tid og krefter. Av de som oppfyller dine standarder, bestil dem på den beste måten du ser. En populær metode er å bestille dem med lengde med de korteste stykkene i begynnelsen og de lengste stykkene mot slutten. Fokuser på å skape en flyt til brikkene dine: man bør følge naturlig inn i den andre som om de ble skrevet for å knytte sammen.

3.

Lag et deksel for boken din. Gjør det beskrivende, men også lett å se i en liten miniatyrbilde. Mange bøker er kjøpt over Amazon.com, og et coverbilde som passer til et miniatyrbilde, vil være mye enklere å bruke og mer salgbart. Hvis du bruker en profesjonell designer, krever høy kvalitet og behagelig design; Dette vil gjøre arbeidet ditt skiller seg ut fra andre selvutgitte verker.

4.

Kjøp et internasjonalt standardboknummer (ISBN) for samlingen din, noe som vil gjøre det lettere for folk å finne og kjøpe. Pakke dette materialet til utgiverens krav og send det enten via post eller elektronisk. Bruk en utskriftskrevende utgiver, ettersom bøker er bestilt, skrives de ut, så du trenger ikke å selge noen beholdning.

Etterspørselen etter korte spill og monologer er konstant. Korte dramaer er bra for dramastudenter og lavbudsjett, eksperimentelle teatre, og skuespillere trenger friske monologer til å utføre for auditions og for utdanningsformål. Å finne disse kan imidlertid være vanskelig for skuespillere og teatre, og det er her antologien kommer til nytte for dem. En god antologi er en uvurderlig ressurs for ethvert teater, og en velredigert antologi kan starte en forfatters karriere. Men hvordan å sette sammen og selvutgive den beste antologien?