Hva er en rettsmedisinsk undersøkelse?

 

Dødsårsak

For å bestemme hvordan noen døde, utfører en rettsmedisin en obduksjon, en kirurgisk prosedyre hvor kroppsvev undersøkes. Gjennom en obduksjon kan dødsårsaken oppdages, noe som kan inkludere ting som et pistolskuddssår eller en hodeskader.

Dødsårsak

Autopsier brukes også til å avgjøre en persons dødsform som kan være fra et selvmord, en ulykke, et mord eller en naturlig årsak.

Tidspunkt for død

For å kunne approximere når noen døde, studerer rettsmedisinske sykdommer som oppdager feil på kroppen. av de aktuelle insekter, kan en dødstid beregnes.

Toksiner

Forensiske toksikere undersøker organer for tilstedeværelse av toksiner. Gjennom disse testene kan rettsmedisinske forskere finne ut om en død var forårsaket av giftstoffer, narkotika, eller andre giftige stoffer.

Våpen

Hvis en pistol var involvert i en persons død, undersøker kriminelle bevis for å identifisere typen skytevåpen som ble brukt. Hvis et våpen er plassert, kan de sjekke pistolen mot kuler fra forbrytelsesstedet for å avgjøre om det er en kamp. En rettsmedisinsk undersøkelse av en død involverer forskere fra ulike faggrupper som arbeider sammen for å svare på spørsmål som omgir hendelsen. Hvis en forbrytelse har blitt begått, kan rettsmedisiner avdekke bevis på måten den ble utført på.