Slik bruker du svart oljemaling

 

1. Bruk svart til å male noe som tydeligvis er svart eller noe du ønsker å være tydelig svart, for eksempel elever i øynene eller en nonnes svarte vane. Bruk svært dype nyanser av andre farger som erstatning for svart for å legge til kompleksitet og dybde på maleriet. For eksempel, bruk en dyp, mørkblå for natthimmelen.

For en dypere svart, bland nyanser av grønt eller blått, eller til og med rødt. Selv om du ikke vil oppleve noen åpenbar forskjell, vil det legge kompleksitet til en ellers flat farge.

3. < / p>

Ikke bruk elfenben Svart eller Lamp svart for en underfarve hvis du skal male en flat svart bakgrunn. Bruk Mars Black, som tørker raskere (se reglene om 'fat over lean' i referansene nedenfor).

4.

Forskjellige svarte vil gjøre forskjellige nyanser av grå når de blandes med hvit. Ivory Black har en tendens til å være blåaktig, mens Mars Black er varmere. For forskjellige effekter mens du blander svart med hvitt, eksperimentere med forskjellige svarte eller bland svart med andre farger.

5.

Bruk bare av og til svart for å skape skygger. I stedet eksperimentere med å blande farger med sine komplementer, eller bland farger med farger ved siden av dem på fargeskiven. For eksempel lage en skygge på et rødt objekt ved å blande rødt med lilla eller ved å blande rødt med grønt. Dette vil skape mørke skygger med mindre 'gjørmete' utseende.

For de fleste malere er det et flott råd å bruke svart sparsomt, spesielt hvis målet ditt er for realisme. Svart vil ha en tendens til å gjørme et bilde og dempe farger. Mens dens atmosfæriske egenskaper er storslåtte, bruker svart en veldig spesiell tone i de fleste malerier, og noen kan finne det uønskede.