Hva er en prøveeksempel?

 

Testprøve Definert

En testprøve refererer til en liten gruppe tatt fra en større gruppe med det formål å gjennomføre et eksperiment. Den lille gruppen må være av betydelig størrelse, slik at svar på en bestemt stimulus eller eksperiment er statistisk det samme som for den større gruppen.

Hva er en statistikk?

En statistikk er anvendelsen av en numerisk verdi til et spesifikt stykke data. For eksempel kan et utvalg av data innebære antall huseiere som eier katter. En statistikk kan være antall personer i en gitt prøve som eier både et hus og en katt.

Parameter

Parameteren er et stykke data som verdien ikke er kjent med. Ved hjelp av eksemplet ovenfor kan det være lurt å vite hvor mange villaeiere i Pittsburgh som eier en katt.

Velge en prøveutvalg

Størrelsen på vår prøvetaking kan være begrenset av tid og arbeidskraft som er tilgjengelig for å utføre prøvetaking. Likevel vil vi ønske å utføre et utvalg som er stort nok til å oppnå et pålitelig resultat. Å spørre 20 huseiere er bedre enn å spørre bare to eiere. Spør 200 er bedre enn 20, og så videre.

Samplingsfeil

Ingen samplingsprosent er helt nøyaktig. Graden av nøyaktighet estimeres ved å beregne en prøvefeil for vår undersøkelse. Hvis vi undersøker bare to personer, vil vår prøvetakingsfeil være veldig høy, men hvis vi spør 20.000 mennesker, vil prøvefeilen vår bli mye lavere.

Rettsavvikende returrett

Hvis vi spør om 2000 personer, kan vår prøvetakingsfeil kanskje ikke være mye annerledes enn om vi spør 20.000 mennesker. Dette avhenger av flere variabler, men å finne den optimale størrelsen på prøven er av stor betydning i statistikken. Politikere og nyhetsorganisasjoner utfører ofte meningsmålinger for å bestemme hvordan et bestemt segment av befolkningen føler seg om et bestemt emne eller en ide. Det er aldri mulig å intervjue alle, så en liten del av befolkningen blir bedt om å gi sin mening. Statistisk analyse blir deretter brukt på den lille prøven for å bestemme nøyaktigheten av resultatet.