Økonomiske ulemper ved solenergi

  Selv om solen gir jorden nok fornybar energi til å drive sivilisasjonen mange ganger over, har utnyttelse av den energien vist seg å være en utfordring. Den lavere effekten av sollys betyr at du må bygge store strukturer for å produsere praktiske mengder energi. Den høye kostnaden og lave effektiviteten til solceller begrenser dem til spesialiserte applikasjoner.

Lavt strøm tetthet

Effektdensitet måler hvor mye energi du kan produsere i en gitt størrelse eller et område. Sollys er gjennomsnittlig 1 kilowatt energi for hver kvadratmeter som den faller på. Realistisk, hvis du ønsker å produsere 1 kilowatt nyttig energi fra sollys, må samleren din være mye større enn en kvadratmeter, da ingen innsamlingssystem er helt effektiv. En solinstallasjon i DeSoto County, Florida har 180 hektar solcellepaneler, men produserer kun 25 megawatt elektrisitet. Et typisk kullkraftverk genererer 595 megawatt mens det okkuperer 345 hektar.

Lang investeringstid for tilbakebetaling

Mens kostnaden for solceller har falt og fortsetter å synke, forblir den høy i forhold til andre kraftkilder. Selv uten drivstoffkostnader for å dekke, går investeringsbeløpet for solinstallasjoner over 20 år. En solcelles nyttige levetid løper fra 20 til 30 år, slik at du ikke forstår mye økonomisk fordel ved bruk av solenergi.

Solcelleffektivitet

Avhengig av materialet som det er laget av, skal en solcelle celle konverterer vanligvis mellom 10 og 30 prosent av energien i sollys til elektrisitet. Dette reduserer effektivt solenergiens allerede lave strømtetthet. For å produsere ett kilowatt elektrisitet fra sollys, trenger du et solpanel som dekker 3 til 10 kvadratmeter.

Oppbevaringskostnader

Solvarmen Jorda mottar, varierer fra vær og tid på dagen. Ingeniører har utviklet batterilagringssystemer for å gjøre solenergi tilgjengelig på en mer konstant basis. Disse lagringssystemene har sine egne kostnader, inkludert batterier og elektroniske ladesystemer, og øker også en solinstallasjonens prislapp.