Slik fotograferer strømmer og fosser

 

1.

Tenk på bevegelse. I mange tilfeller vil du kanskje fryse handlingen av fossen eller strømmen ved å bruke en rask lukkerhastighet. Dette er en liten foss i Maui-jungelen. Jeg kunne ikke komme nærmere, og jeg brukte en rask lukker (1 / 500th) for å fryse bevegelsen. Denne fossen er så delikat at hvis jeg bestemte meg for å sløre bevegelsen, var jeg redd for at strømmen ikke ville være synlig.

2.

Dette er et bilde tatt av en strøm med en sakte lukkerhastighet for å sløre vannbevegelsen. Et stativ ble brukt slik at jeg kunne få en dyp dybdeskarphet (f11) slik at jeg kunne se tydelig til bunnen der vannet ikke beveget seg i forgrunnen. Det bevegelige vannet på toppen av strømmen er uskarpt av bevegelse som får refleksjonene til å se væske ut. Alt jeg trengte var en fisk på bunnen. Lukkerhastigheten er et kritisk kreativt element ved fotografering av rennende vann. Lukkerhastighetsbeslutningen bør først gjøres når du fotograferer rennende vann.

3.

Strømmer og fossefall reflekterer lys i tillegg til å endre lys. På dette bildet kan du se at klippene under strømmen blir modifisert litt av høstløvverket. De lyse refleksjonene av bladene i stillvann gir bildet mesteparten av fargen. Noen av fargene er modifisert ettersom den beveger seg gjennom vannet som endrer fargene på bergarter under overflaten.

Manuelle fossefall kan også være interessant og noen ganger gi enklere tilgang enn de av naturen. Dette er et bra sted å øve før du tilbringer 2 timer fotturer for å komme til den virkelige tingen. Du kan finne interessante menneskeskapte fosser på golfbaner, i hotellets lobbyer og fornøyelsesparker. Denne er i en feriestedlobby i Maui.

5.

Fosser og bekker ser annerledes ut på ulike tider av året. Denne lille strømmen er på en av våre vanlige turstier, og om sommeren er det fylt med vann. Selv om vinteren flyter vannet fortsatt under alt det snøen. Takket være lysets og sesongens vinkel, har hver strøm og vannfall forskjellige 'utseende' og bør besøkes ofte for å bestemme den optimale tiden for å fotografere motivet.

6. Bruk fosser som bakgrunn for andre typer bilder. Dette er et gammelt portrett av en venn tatt utenfor Frank Lloyd Wrights 's' Fallingwater. ' Innstillingen gir en flott bakgrunn for denne 'tankefulle' bilde. Hvis hun hadde smilet eller sett på kameraet, hadde det ikke vært så effektivt. Fosser og bekker er gode steder å jobbe med dine fotografiske ferdigheter på grunn av de unike utfordringene de presenterer for fotografer. Tenk på dem som utendørs fotolaboratorier hvor du kan øve og forfine dine ferdigheter og også være en med verden.

Tips og advarsler

  • Når du går til finn fosser husk å pakke ut det du tok inn og ikke la spor, slik at andre kan nyte den vakre skjønnheten.
  • De fleste er enige om at det ikke er mer behagelig en lyd enn en gurglingstrøm eller fallende vann. Jeg tror dette går tilbake til vår prehistorie da lyden betydde drikkevann, noe som mennesker trenger for å overleve. Flytende vann er imidlertid utfordrende å fotografere av en rekke årsaker. Det er stadig i bevegelse som krever nøye beslutninger om lukkerhastighet og stativ. I tillegg reflekterer vann å skape mens spekulære høydepunkter som krever kontroll. Vann er også en lysmodifier som gjør at noe lys kan passere og reflektere fra gjenstander, men også reflektere gjenstander i de stille delene av vannet. Vil du ha en fotografisk utfordring? Hodet for en foss eller strøm. Les videre for å lære noen tips som kan hjelpe deg på din junket.