Slik overfører du et bilde til pastellpapir

 

Teksturert overføringsmetode

1.

Velg et bilde som ikke er for detaljert eller abstrakt. Bildet skal ha et bredt tonalområde.

2.

Klargjør en kopi av bildet. La minst en tomme ramme gå under utklippstavlen. Fordi bildet vil bli vendt ned på pastellpapiret, den ferdige overføringen vil se bakover, med mindre kopien er et omvendt bilde. For å lage et speilbilde, skann originalen og bruk et dataprogram for å reversere det før du skriver ut det. Et annet alternativ er å kopiere bilde på en gjennomsiktighet, som vil bli vendt på kopimaskinglasset.

3.

Velg arkivfarget papir. Mest pastellpapir kan også brukes med akvareller. 88 for å få mest mulig ut av en overføring, men det er et silketrykkpapir og kan ikke fungere godt med pasteller. Stonehenge silketrykkpapir kan ha lignende resultater som Arches 88 og er annonsert for å kunne brukes med pasteller og andre medier.

4.

Fest kunstpapiret og kopi under utklippstavlen. Tape en av de resterende hjørnene ned. Du løfter det andre hjørnet av og til for å sjekke utskriftens fremgang.

5.

Brett opp en fille i et tykt firkant. Med hansker på, hell litt oppløsningsmiddel på fille Gni ragen fast i kopiets bakside. En brayer kan brukes til ekstra trykk. Løsningsmidlet fordampes raskt, så det er nødvendig med flere påføringer. Etter at overføringen er ferdig, skilles papirene forsiktig fra hverandre. La dem tørke for 10 til 30 minutter.

Bruk akvareller direkte på overflaten. Hvis du bruker pasteller eller blyanter, spray en arbeidsfiksering over hele papiret før du trekker den på. Når bildet er ferdig, uansett om du har trukket på det, spray på et kappe akrylforsegler til bildet.

Glatt overføringsmetode

1.

Velg en bildet. Denne metoden skaper en overføring med et jevnt utseende. Detaljer skal gjengis nesten akkurat som de er i din kopi.

2.

Lag en kopi av bildet. arkiv pastellpapir.

3.

Fest kunstpapiret under utklippstavlen. Trim av overflødig papir fra rundt fotokopi bildet. Legg fotokopien på kunstpapiret. Merk fotokopiets hjørner lett i blyant slik at du vet hvor du skal bruke glansmediet. Bruk en svamp børste, spre et tykt lag av glanset medium til fotokopi bildet og inne i blyantene på kunstpapiret. Legg fotokopi inne i blyantens merker.

4.

Rull en bryter på baksiden av fotokopien. Tørk av overflødig medium fra rundt kantene på papiret. Våt fingertuppene med vann og gni dem over fotokopipapiret. Ta opp det frie hjørnet av fotokopien. Hvis blekket har overført til kunstpapiret, må du sakte av papiret. Et tynt lag av fotopapiret vil fortsatt være festet til kunstpapiret. Det kan fjernes ved å fuke fingertuppene og gni dem over overflaten til det piller bort.

5.

Lag et blandet mediebrikke. Stabiliser bildet.

Tips og advarsler

  • Bruk alltid løsemidler i et godt ventilert rom eller ute. Kast koll på riktig måte. Fordi de kan ta ild spontant, suge dem i vann til du er klar til å kaste dem i søppel. På det tidspunktet kan de forbrennes.
  • Ofte søker fotografer måter å gi et kunstnerisk preg på bildene sine. En populær måte å gjøre bilder ser malere ut, var å overføre emulsjonen fra Polaroid-bilder til kunstpapir. Imidlertid var Polaroid-filmen dyr og til slutt ble produksjonen for den stoppet. Nå blir alternativer produsert, men i mellomtiden, som en erstatning, oppdaget noen at fotokopier kunne brukes. Hvis overført til pastellpapir, kan oljer eller andre medier legges til for å lage et blandet mediebrikke.