Typer av voks som brukes til investeringstøping

  Investering avstøpning senter på den tapte voks teknikk av mold etablering, i bruk i tusenvis av år. Voksen som brukes til disse molds må ha visse egenskaper hvis prosessen skal vise seg vellykket. Voksen skal være ugjennomsiktig snarere enn klar, slik at kunstneren kan visualisere arbeidet; det må også opprettholde en fin balanse mellom fleksibilitet og brittleness. Endelig må voksen ha en konsistens som gjør det mulig å forbli et solidt mens håndverkeren jobber med det. Bare en relativ håndfull voks fyller alle disse kvalifikasjonene.

Grunnleggende typer støpevoks

Investeringsgjennomgang har blitt en svært kompleks industri med nyere voks med en langt mer komplisert sminke enn de som ble brukt for tusen år siden. Imidlertid er de grunnleggende tre typer voks fortsatt like effektive som noen gang for enkel investeringstøping. Du kan kjøpe de tre stalwarts --- bivoks, parafinvoks og petroleumsvoks --- ved kvalitetsleveranser til kunstforsyning. Bivoks produseres bokstavelig talt av bier, og både parafinvoks og petroleumsvoks er karbonbaserte produkter med den største forskjellen mellom dem sentrering på lengden av karbonkjeden av molekyler.

Industriell støpevoks

Disse voksene er en høyt spesialisert form skapt av harpiks og petroleumsprodukter ved svært kompleks kjemisk prosjektering. Industrielle voks fyller behovene ved investeringstøping som den enkle bivoks og paraffinsort ikke kan oppfylle. Bruk emulgert mønstervoks --- et svært resirkulerbart utvalg --- når du trenger en enkel fjerning fra dørhulen. Runner voks er selv en resirkulert voks; Den største fordelen ligger i sin styrke når du trenger et mer hardt produkt for en vanskeligere avstøpning. Bruk spesialvoks til å produsere produkter beregnet til montering. Den vanlige og mest allsidige av voksene kalles en fylt mønstervoks fordi dens egenskaper tillater deg å bruke den i alle typer støpegods.

Voks for å gjøre reparasjoner

Noen ganger oppstår feil i produkter som er gjort ved investeringstøping; Du kan bruke spesialiserte voks for å reparere disse feilene. For eksempel kan du bruke en kremtype voks for å gjenopprette abnormiteter som vises på overflaten av ferdigproduktet. Disse typer voks blir ganske enkelt kalt reparasjonsvoks; De primære forskjellene mellom dem ligger i deres smeltepunkter og deres evne til å holde seg til andre former for voks.