Hva er sulfid?

 

Forbindelser

Svovel danner sulfider med atomer som lett donerer elektroner, slik som natrium, kalsium, hydrogen eller barium. Det kan også danne sulfidet av ikke-elementære ioner, for eksempel ammonium: NH4 +.

Organiske sulfider

Organiske sulfider eksisterer, selv om navnet er misvisende fordi de fleste ikke er ioniske. Dimetylsulfid, CH3-S-CH3, er svovelanalogen - dvs. strukturelt liknende - av dimetyleter, CH3-O-CH3.

Lukt og forurensning

Flyktige forbindelser av svovel er vanligvis ujevn lukt. En slik forbindelse er hydrogensulfid, som har aromaen av råtne egg. Historisk har papirfabrikker gitt av forskjellige sulfider og andre svovelbaserte forurensninger.

Smelte

Svovelforbindelser, inkludert flyktige sulfider, er årsaken til mye av den svarte tarnish på sølv servise og smykker.

Germicides

Mange svovelforbindelser har germicide egenskaper. De har blitt mye brukt i behandlingen av et utvalg av hudforhold, fordi de forårsaker få alvorlige bivirkninger. Svovel er elementet i det periodiske bordet like under oksygen, noe som betyr at det har minst noen egenskaper som ligner på oksygen. Dets atomnummer er 16 og kan lett motta to elektroner fra en annen kilde. Hvis det gjør det, endres det fra svovel til sulfid.