Hvordan ta svart-hvitt-bilder med et digitalt kamera

 

1.

Svart og hvitt fotografi, det trekker seg selv i detaljene i et bilde i stedet for den levende fargen som er fraværende fra øyet. Et fargebilde trekker en til en bestemt farge . Et svart og hvitt bilde kan tegne en s selv i den dybden som den fanger inn. Avhengig av stilen kan et bilde omfatte en skygge som hovedfag eller heller mangelen derav. Svart og hvitt utvikler seg til en jakt etter detaljer og majestet. Jeg vil gjerne dele noen tips om hvordan du skaper de best mulig svart-hvite bildene som mulig.
Jeg vil referere til Svart og hvitt som B u0026 W.

2.

Skyt i RAW
Det er åpenbart at folk flest ikke er klar over det nå elsket RAW-innstillingen på kameraene sine. Alt i betraktning er jeg klar over at ikke alle har et kamera som er i stand til å skyte i denne modusen. Shooting in Raw tilbyr mer kontroll ikke bare i etterbehandlingsperioden, men også når du konverterer bildet til B u0026 W. Hvis kameraet ditt støtter RAW, bruk det! Det vanlige JPEG-formatet vil fungere, men i slutten vil RAW produsere et langt overlegent bilde. Når du er kjent med RAW, vil du aldri gå tilbake.

3.

Ikke bruk innbygget B u0026 W-innstilling.
De fleste, når de ønsker å skyte B u0026 W, bla kameraet til denne innstillingen. Selv om du er i stand til å produsere et svart-hvitt bilde uten behov for etterbehandling, mister du den generelle kvaliteten og kontrollen av det endelige resultatet. Hvis du ikke har en RAW-innstilling, skyter du i fargemodus.

4.

La lavere ISO være bedre.
Slå ISO ned til lavest mulig innstilling . De fleste fotografer forstår forskjellen mellom 100 og 800 ISO. Hvis ikke, vær så snill å stoppe og lese artikkelen 'Jeg vet ikke min ISO'. Dette er et viktig skritt. B u0026 W viser kornet og noen ganger kan en kornet B u0026 W være veldig stilig, det er ikke alltid ønsket

5.

Ikke skyt når du normalt skyter et fargebilde.
B u0026 W skaper mer støy og korn. Hvis du slår ned ISO, blir det mindre merkbart. /> LYSNING! LYSING! LYS!
Et godt bilde handler om belysningen. For det meste ville en typisk person skyte et bilde på en solrik dag med mye lys. B u0026 W er motsatt. Jeg velger å skyte når det er overskyet, noe som gir en mykere belysningseffekt. De beste dagene til å ta B u0026 W er de verste dagene til å skyte farge.

Det er alt om detaljene
Når du skyter B u0026 W, må du forstå at målet ikke er å produsere skarpe, lyse farger, men heller for å fange kompliserte detaljer og uhyggelige skygger. Det er godt å prøve forskjellige teknikker og oppsett. Prøv å skyte en scene på d Ifferent tider av dagen. En bro som kan virke ren og kjedelig under soloppgang, kan være et vidunderlig skuespill av lys og skygger under solnedgang. Ulike belysning og skygger skaper forskjellige effekter. En god måte å øve på er å plukke et objekt utenfor og skyte det 4 ganger om dagen for å finne ut hva den beste belysningen er. Soloppgang, tidlig morgen, sen ettermiddag og solnedgang er et godt utgangspunkt. Et annet element til og intriger til bildet ditt er å skyte i forskjellige vær. Et lag med tåke kan til og med gjøre det sløveste av bildene til et mesterverk av suksess.

7.

Hold fokus på motivet ditt
En vanlig feil i enhver form for fotografering tegner ikke seerens øyne til det du hadde tenkt å. Et altfor vanlig problem er når du tar et bilde av et objekt, er når det er et annet objekt i bakgrunnen som får betrakteren til å drive bort fra motivet som blir fotografert Hvis motivet som er fotografert, er flyttbart, kan du prøve å flytte det til riktig innramming. Hvis motivet ikke er bevegelbart, vil flyttingen av oppsettet være det neste trinnet. Ideen bak å fange et bilde er å fange hva du forestiller og hva du vil seeren for å se.
En annen viktig forskjell når du skyter B u0026 W er at du bruker detaljer, skygger og fokus for å tegne betrakterens oppmerksomhet mot ønsket objekt i stedet for forskjellig farge. Ting å se på når du tar bildet ditt, er forskjellige former, toner og teksturer. Vær sikker på at du igjen bruker skyggene og belysningen som er tilgjengelig for å opprette ønsket bilde. Høydepunkter kan også brukes som en annen ramme for bildet ditt.

8.

Endelige tanker å huske ......
Sørg for å være mer grundig når du velger motivet ditt til å fotografere. Objekter som kan se bra ut i fargen, vil ikke nødvendigvis se best ut i B u0026 W, og kan vise seg kjedelig eller flat uten dybde. Et aspekt av B u0026 W er evnen til å skape og uventet eller dramatisk portrett ved at fjerning av farge plasserer fokus på detaljer, belysning og skygger. Når du tar B u0026 W; Husk at det handler om detaljene, ikke kolen

I denne artikkelen vil du lære en kort kunnskap om hvordan du fotograferer svart og hvitt bilder. Du vil lære grunnleggende om innramming og sammensetning, samt en grunnleggende oversikt over tone og kontrast.