Slik kopierer du bildene dine

 

1.

Gå til USAs Copyright Office online og last ned PDF-dokumentet 'Opphavsrettens grunnleggende' under 'Om opphavsrett' -delen. Mens du ikke trenger å laste ned dette dokumentet for å oppnå en opphavsrett, gir den nyttig informasjon.

2.

Fyll ut skjema CO. Normalt vil du fylle ut skjema for fotografier VA, men US Copyright Office har introdusert et nytt skjema som omfatter alle typer opphavsrettsbeskyttelse. Du kan fortsatt fylle ut et VA-skjema, men CO-skjemaene behandles raskere. Når du fyller ut et CO-skjema, trenger du ikke å fylle ut noen andre skjemaer. Skjemaet er tilgjengelig på US Copyright Office-nettstedet under 'Publikasjoner' og 'Skjemaer'.

3.

Fyll ut opphavsrettsskjemaet, skriv ut det og send det sammen med nødvendig kopier av det aktuelle arbeidet. Individuelle instruksjoner for kopier av hvert beskyttet arbeid er beskrevet på US Copyright-nettstedet. Sørg for å sende inn de nødvendige kopiene for å sikre fullstendig beskyttelse.

4.

Send ditt utfylte skjema sammen med gjeldende registreringsavgift til adressen som er oppført på nettstedet for US Copyright Office. Du vil bli varslet via e-post når opphavsretten din er registrert.

Fotografi er en kunstform som alle andre. Bilder tatt av fotografen betraktes som immaterielle rettigheter og er derfor beskyttet av opphavsrett så snart de er tatt. Det er ingen lovlig forpliktelse til å registrere bildene dine med opphavsretten, men akkurat som kunst, musikk, skriving eller annen form for immateriell rettighet, registrerer du med US Copyright Office et beskyttelsesforanstaltning hvis du trenger juridisk bevis på etableringen. Lær trinnene du bør ta for å registrere dine fotografiske opphavsrettigheter.