Hva forårsaker ulike styrker i magneter?

  Det finnes mange typer magnetiske materialer. Objekter som ofte kalles magneter, er vanligvis laget av metaller som jern, nikkel, kobolt, neodymium-jernbor, og noen ganger er det laget av mineraler som er i stand til å holde en magnetisk ladning. Magneter finnes også som elektromagneter, som har potensial til å være de sterkeste magneter som er kjent. Styrken av en magnet er primært bestemt av hvordan den er laget.

Materialer

Visse mineraler og metaller kan holde en magnetisk ladning. Disse kalles permanente magneter fordi de holder sin ladning uten å trenge strøm. virkelig permanent fordi de kan demagnetiseres ved å bli introdusert til et mye sterkere magnetfelt. Disse magneter kan gjøres ved å smelte komponent ingrediensene og kjøle dem i nærvær av et magnetfelt. Jo sterkere magnetiske feltet, desto sterkere er den resulterende magneten opp til materialets grense. Magneter av neodym-jern-bor (NIB) kalles sjeldne jordmagneter og er den sterkeste permanente magneten vi kjenner til. Elektromagneter bruker forskjellige materialer og metoder og bør diskuteres separat.

Størrelse

Jo større magneten er, jo sterkere blir det. Dette gjelder også når man sammenligner magneter laget av forskjellige materialer, en stor jernmagnet kan fortsatt være kraftigere enn en liten NIB-magnet. til også elektromagneter. Jo mer ledning, og jo tykkere ledningen, jo høyere potensial for magnetisk kraft som magneten har. Selvfølgelig er det fortsatt andre determinanter av en elektromagnetisk kraft.

Form

Maktens kraft er konsentrert ved polene og er redusert på sidene. Veldig lange tynne magneter som har sine poler på hver ende, ville ha svært lite trekk i midten av en av magnetens sider. Videre, for en sterk magnet, inneholder den mest magnetiske kraften i minste mulig volum. Dette betyr at hvis en magnet ble rullet ut tynn og flat, som papir, mens en annen av samme masse ble formet til en terning, ville kuben være den sterkere magnet. Selv om totalt trekk ville være det samme for begge magnetene, ville kraften på et hvilket som helst punkt være forskjellig.

Separasjonsavstand

Den absolutte avstanden mellom en magnet og dens objekt av tiltrekning bestemmer hvor mye trekkmagneten utøver. En magnet som er dekket av et tynt lag av tre ville ha mye mindre å trekke på et stykke jern enn om den bare magnet fikk lov til å kontakte jernet direkte.

Nåværende

Med magnetene er magnetens styrke først og fremst avhengig av på hvor mye strøm strømmer tenkte lederen. Mer gjeldende merker for sterkere trekk.

Ledningsform

En rett leder kan fortsatt lage en elektromagnet hvis du pumper nok strøm gjennom den, men ved å vikle en leder rundt en jernkjerne flere ganger, kan du skape en sterkere magnet som har en mer nyttig polaritet.