Slik beregner du omkretsen av uregelmessige figurer

 

Mål og legg til

1.

Mål alle sidene ved hjelp av linjalen. Hvis den uregelmessige formen har uvanlig formede sider, kan en streng brukes til å markere avstanden. Strengen kan da måles ved hjelp av linjalen.

2.

Skriv ned hver måling i en kolonne med blyant og papir.

3.

Legg til kolonnen med tall. Dette kan gjøres med eller uten en kalkulator. Summen av alle delene av den uregelmessige figuren er omkretsen av figuren.

Perimeteralgoritme

1.

For å beregne omkretsen uten å måle og legg til hver side, tegne det uregelmessige objektet på et stykke papirpapir. Dette fungerer for tilfeldige uregelmessige former, men ikke buede eller vinklede gjenstander. Objekter som bretter seg inn i seg, vil ha et annet skritt på slutten av løsningen.

2.

Tegn rette linjer for bredde og høyde. Koble disse linjene for å danne et rektangel som 'bokser i' objektet. Det vil være åpne firkanter i rektangelet.

3.

Antall antall bokser i bredde og lengde.

4.

< p> Omkretsen er lengden + bredden + lengden + bredden = 2 x lengden + 2 x bredden. Multipliser lengden og bredden med 2 og legg dem til sammen. Hold orden på operasjonen i riktig form.

5.

Ovennevnte løsning virker ikke for former som 'kaster seg tilbake på seg selv', ifølge Shodors Perimeter Algorithm. Det er nødvendig med et ekstra trinn. Ta det ekstra firkantet ut av objektet og finn perimeteren som det ville bli gjort ved å bruke trinn 1 til og med 4.

Sett ekstra boksen på tallet, slik at objektet brettes på seg selv. Telling antall perimeter linjer i kolonnen (eller rad). Hvis antall perimeter linjer er fire, vil det være to mer enn boksen. Dette gjør omkretsen to mer enn boksen. Legg til to til den beregnede omkretsen. Dette vil være riktig omkrets. Faktiske målinger kan legges inn på grafen og erstattes av firkantene.

Universitetet i Cambridge definerer en perimeter som, 'Avstanden hele veien rundt en formens grense.' En vanlig form har symmetriske forhold. For eksempel har en firkant fire like sider og en vanlig trekant har tre like sider. Det er noe ensartet av vinkler og linjer. En uregelmessig form har ikke ensartede sider, en slik uregelmessig trekant som ikke har tre like sider.