Hvordan male lys

 

1.

Sett opp materialene dine. Plasser motivet ditt og studer lys og skygge. Legg merke til måten lyset faller på objektet. Studer fargene på objektet, samt områdene lys og mørk før du begynner på maleriet.

2.

Skiss emnet ditt lett på lerretet. Ikke bekymre deg for mye om detaljer, men bekymre deg selv med de større figurene og den negative plassen rundt dem.

3.

Rask, med et tynt lag med maling, blokker i alle gjenstander på maleriet. Ikke bekymre deg for å danne områder av lys og skygge ennå. Dekke hele lerretet med områder med flat farge.

4.

Gå tilbake til maleriet med tykkere lag maling som matcher fargene på objektene. Begynn å forsiktig definere kantene på objektene og detaljene i bildet.

5.

Bruk en mindre pensel, og begynn å male områder med skygge og lys. I områder med skygge vil fargen bli en mørkere nyanse av fargen den normalt er. Betydning, vil et brunt gjenstand i skygge normalt virke som en mørkere brun. Et blått objekt i skygge ser ut til å være en mørkere blå. Dette kan synes å være åpenbart, men for uerfarne malere er den første impulsen for å skape en skygge, å mørke en farge ved å blande den med svart. En bedre måte å skape skygger på er å enten blande seg i en mørkere nyanse av objektets faktiske farge (eksempel: til en brun farge, legge mørkere brun), eller ved å blande i en komplementær farge. Dette vil forsterke farge på objektet og bevare sin fargetone uten å gi objektet utseendet på å være loslitt eller skittent.

6.

Nå maler de uthevede delene. I områder med hvitt lys vil fargene på objektet være en fargetone i fargen det er normalt (for eksempel hvis objektet du maler er blått, legg hvitt til den opprinnelige blå fargen, og bruk deretter den lettere fargen på lerretet ). I områder med varmere, gult lys vil fargene på objektet virke som en litt rosier, varmere fargetone enn det ellers ville. I dette tilfellet kan du finne deg selv å legge gul eller oransje til den opprinnelige fargen. Det er viktig å være nøye med de faktiske fargene du ser, ikke fargene du tror du ser.

7. Gå tilbake og legg til områdene med ekstrem høydepunkt til gjenstander i maleriet. Disse vil sannsynligvis bli representert av flekker av lyse hvite eller gule.

Tips og advarsler

  • Du kan finne det nyttig å først foreta noen studier av din emne før du begynner på maleriet. To eller tre meget raske skisser med pasteller på papir vil gi deg en følelse for motivet og din behandling av form og farge før du begynner det endelige stykket.
  • Malingslys med akryl og olje er lik, men ikke det samme. Akryl tørker raskt og dermed blanding kan være vanskelig. Oljemaling, derimot, tørker veldig sakte, noe som gjør blanding av lys og skygge mye lettere. For å male lys på en gjenstand må man male skyggene eller mørket som definerer lysområdene. Her er det viktigste ved denne teknikken.