Sammensatte mikroskop avanserte fakta

 

Forstørrelse

Sammensatte mikroskoper har en forstørrelsesfaktor på rundt 2000 x før bildene blir ukjennbare. Som gjenstander blir mer og mer forstørret, oppløsning eller bilde klarhet, lider. Tidligere 2000x, kan den menneskelige hjernen ikke forstå bildene.

Vise

Til tross for at de fleste sammensatte mikroskoper har et monokulært visningsrør, er den riktige prosedyren for visning med begge øynene åpne for å forhindre utmattelse og ubehag i ansiktet. Det er en god måte å få fokus på å plassere en hånd over øyet, og det er en god måte å få fokus på.

Historikk

Det sammensatte mikroskopet ble faktisk oppfunnet før enkeltlinsemikroskopet. Den ble utviklet i 1590 av Hans Lippershey, Zacharias Jansen og Hans Jansen.

Objektiv

Forbindede mikroskoplinser er laget av glass eller kvarts og er formet for å bryte lys fra prøven til øyebollet.

Optiske mikroskoper

Alle optiske mikroskoper inneholder per definisjon linser og bruker elektromagnetisk lys til å lage bilder, i motsetning til elektroner eller andre former for energi. Alle sammensatte mikroskoper er optiske, men ikke alle optiske er sammensatte med mindre de har to eller flere linser. Sammensatte mikroskoper benytter forstørrelseseffekten til to eller flere linser for å eksponentielt øke forstørrelseseffekten.