Slik beregner du frekvensen av en periode

 

1.

Kontroller periodeens lengde i sekunder. For eksempel kan du måle perioden med et stoppeklokke. Hvis en periode oppstår for fort til å måle nøyaktig, kan det hende du vil måle flere perioder og deretter deles med nummeret. For eksempel kan ditt hjerteslag være for fort til å måle tiden mellom beats med stoppeklokke, men hvis du måler spannet på ti beats og deler med 10, vil du få en bedre måling av periode mellom to slag.

2.

Ta gjensidige av perioden, inkludert enhetene. Resultatet er frekvensen. For eksempel, hvis perioden mellom hjerteslag er .9 sekunder, er den gjensidige 1 / (.9 sek) = 1,111 / sek. Legg merke til at en invers sekund er også kalt en hertz (Hz). Dette resultatet er frekvensen av hjerteslag --- 1,111 hjerteslag per sekund.

3.

Rund resultatet fra trinn 2 til samme antall signifikante tall som perioden hadde. Fortsatt med eksempelet ovenfor, .9 sekunder er to signifikante tall, så rundt 1.111 slag per sekund til 1.1.

En periode er intervallet --- vanligvis målt i tid --- det tar å fullføre syklusen til et regelmessig gjentatt fenomen. Frekvens er antall forekomster av fenomenet per tidsenhet. Du kan enkelt konvertere et mål til det andre med en enkel aritmetisk manipulasjon.