Forskjellige typer blekk

  Alle blekk er laget med en lignende formel. De inneholder pigmenter, som er farger hentet fra naturlige materialer som mineraler eller leire. De krever også et kjøretøy eller transportør. Tykke væskeharpikser som gummi arabicum brukes ofte til å binde pigmentet til overflaten at det blir trykt på. Til slutt inneholder de fleste blekkstoffer tilsetningsstoffer som endrer egenskapene deres slik at de flyter jevnt og tørker jevnt. Siden ikke alle utskriftsflatene er de samme, inneholder blekkene forskjellige ingredienser avhengig av bruken.

Offset Printing Ink

Offsetrykk blekk brukes på offset web og arkmatede presser for å skrive ut massemateriale som for eksempel virksomhet skjemaer, aviser og massemailere. International Paper Knowledge Center forklarer at trykkfarger med trykkfarger er laget med kjøretøy og tilsetningsstoffer som fremskynder tørkeprosessen, slik at mange ark kan skrives ut på en gang. Det finnes flere forskjellige typer blekk tilgjengelig for offsettrykk, avhengig av papirmassen som blir brukt. For eksempel brukes quickset og ikke-heatset blekk vanligvis på ubelagt papir, mens gummibasert blekk brukes i arkmatede trykkpresser for belagt eller glatt papirlager. De fleste offsettrykkfarger er petroleumsbaserte, men produkter som soyabasert blekk blir stadig mer populært fordi de er mindre giftige og gir mindre flyktige organiske forbindelser.

Inkjet og laserutskrift

Ifølge Sign Industry-nettsiden , blekkskriver blekk kan være enten løsemiddelbasert eller vannbasert. Vannbaserte blekk inneholder fuktighetsmidler, som er kjemikalier som holder det tørking for fort, og biocid, en kjemikalie som hjelper bløtenes strømning jevnt. Blekkskriver blekk varierer mye avhengig av skriveren.



Laser blekk er laget med en spesiell formel for å hindre at den smelter i den intense varmen som genereres av laserskriveren. Internasjonalt papirnettsted forklarer at konvensjonell blekk ikke kan brukes fordi det forårsaker skade på både dokumentet og skriveren.

Tatoveringsblekk

Tatoveringsblekk er laget med forskjellige pigmenter og bærere. Dr. Roy G. Geronemus fra New York University indikerer at mange tatoveringsartister blander sine egne blekk. Noen av de vanlige kjøretøy ingrediensene inkluderer sterilisert vann og glyserin, mens andre inneholder formaldehyd eller frostvæske. Pigmentene varierer avhengig av fargen. Tattoo blekk er satt inn under overflaten av huden med en spesiell nål.

Matvare blekk

Spiselige blekk er laget med matfarging, og deres sikkerhet er regulert av Food and Drug Administration. Disse blekkene kan brukes med vanlige Epson-, HP- og Canon-skrivere som er viet til å skrive ut matbaserte bilder. De er vant til å skrive ut fotografier på spiselig ris eller stivelsesbaserte papirer, og brukes ofte i kringle- og kakeindustrien for å tilpasse produkter, ifølge Print Country.