Hva er ekstracellulær respirasjon?

 

Bred definisjon av ekstracellulær respirasjon

Ekstracellulær respirasjon hos pattedyr kan beskrives vitenskapelig som utveksling av oksygen og karbondioksid mellom organismen og miljøet. Denne prosessen er ofte referert til som puste og er nødvendig for organismens overlevelse.

Respirering

Respirasjon defineres generelt som en biokjemisk reaksjon hvor biokjemiske forbindelser kombineres med oksygen og deretter bruttes ned i vann og karbon dioksyd ledsaget av en vital frigjøring av energi.

Substrate under respirasjon

Substratet er forbindelsen som absorberer oksygen og deretter brytes ned. Det vanligste substratet er glukosesukker. Mest, men ikke alle, respirasjon involverer glukose eller en lignende organisk forbindelse som hovedmottaker under denne prosessen.

Cellulær respirasjon

Den generelle pusteprosessen har en tilsvarende biokjemisk reaksjon som oppstår på mobilnivå. Dette substratet kan være glukose, men et annet substrat kan være involvert. Andre gasser enn oksygen og karbondioksid kan være involvert. Til tross for disse forskjellene, er prosessen fortsatt referert til som åndedrett så lenge det er bytting av gasser.

Definere Anaerob Respiration

Den vanligste typen anaerob respirasjon forekommer når glukose, plassert i en celle, brytes ned til etanol ved aktivitetene av bakterier eller gjær. Oksygen er ikke tilstede under denne typen anaerob respirasjon, men karbondioksid frigjøres under prosessen.

Nye funn

Anaerob åndedrett kan defineres på måter som ikke trodde var mulig bare noen få år siden. I stedet for at en gass frigjøres, kan prosessen nå defineres som bare den som undergår elektronoverføring mellom substratet og uorganiske stoffer som jern eller mangan, som er vanlige elementer som kan finnes utenfor cellen i en naturlig forekommende forbindelse. I juli 2007 uttalte et vitenskapelig papir publisert i Molecular Microbiology og skrevet av Jeffrey Gralnick og Dianne Newman at 'det mest kjente eksempelet på hva vi vil betegne' ekstracellulær respirasjon 'er elektronisk overføring mellom mikrober og mineraler, for eksempel jern og mangan (hydr oksider).' Denne funn som viser at en celle kan utveksle elektroner med et ekstracellulært substrat eller mineral har ført molekylærforskere til å definere ekstracellulær respirasjon på nye måter.