Hvordan tegne et fuglhus

 

1.

Tegn et parallellogram som gjør de to kortere sidene vertikale og lengre sider i en liten vinkel fra horisontal. Dette vil være fuglhusets sidevegg.

2.

Legg til et annet parallellogram til venstre, deling av en vertikal side med den første. Lag de horisontale sidene av dette parallellogrammet kortere enn de vertikale sidene, og trekk dem i brattere vinkler enn de horisontale sidene til den første. Dette vil være foran fuglehuset.

3.

Finn den horisontale midten av det andre parallellogrammet. Tegn to linjer ovenfra (i hvilken som helst høyde du velger) og i det horisontale midten av det andre parallellogrammet til de to øvre hjørnene, og opprett en trekant. Dette skisserer forsiden av fuglhusets tak.

Bruk toppen av det første parallellogrammet og høyre side av trekanten for å lage et tredje parallellogram, fullføre grunnleggende form av taket på fuglehuset.

5.

Utvid takets linjer ned forbi fuglhusets hjørner kort avstand. Tegn en linje som forbinder disse utvidelsene på høyre side, forlenge takets parallellogram og tegne en linje parallelt med denne fra forlengelsen på venstre side til kanten av fuglehusets veggvegg.

6. Tegn to vertikale ovaler på fuglhuset. En skal være større enn den andre, og begge skal være midtveis sentrert i fuglhusets vegg. Plasser dem tett sammen vertikalt. Jo brattere vinkelen til fuglehusets vegg er, jo smalere ovalene skal være horisontalt. Det kan ta flere forsøk på å få disse ovaler til å komme ut og se rett ut. Disse blir inngangshullet og bunnen av abborren.

7.

Tegn en annen oval, identisk med og overlappende, men litt til høyre for den første store ovale. Dette ovale vil få det til å se at fuglhuset har en tykkelse. tegne to korte linjer parallelt med takets øvre kant som strekker seg fra toppen og bunnen av den lille ovale ut til venstre, og slutter på toppen og bunnen av en identisk liten oval. Dette vil danne abbor.

8. Tegn to veldig korte, vertikale linjer fra takets øverste hjørner, to like korte linjer som danner 90 grader vinkler med høyre hjørner av taket, og en like kort linje som danner en 90 graders vinkel med venstre hjørne av taket. Koble de frie ender av disse korte linjene med linjer parallelt med de eksisterende kanter av r OOF. Disse nye linjene vil få det til å se at taket på fuglehuset har noe tykkelse.

9.

Slett alle linjene som ikke burde være synlige i det ferdige fuglhuset, slik at det ser ikke ut som huset er laget av gjennomsiktig materiale. Hvor linjer som skal slettes, må du trekke deler av de resterende linjene.

Tips og advarsler

  • Tegn lett i begynnelsen for å gjøre det lettere å slette linjer. Du kan alltid gå tilbake og gjøre eksisterende linjer mørkere, men å slette mørke, tunge linjer er helt vanskeligere.
  • Et fuglhus er en relativt enkel struktur, men kan være overraskende vanskelig å tegne godt. Dette er ofte tilfelle med bygget strukturer, som må tegnes med de rette perspektiver for å se riktig ut. Prosessen med å oppnå de rette perspektiver i slike tegninger er generelt svært enkelt når man bruker dataprogrammer, men er mye mer utfordrende å gjøre frihånd. Men ved å følge grunnleggende trinn og tegne strukturformen i form, kan prosessen gjøres mye enklere.