Hvordan få de beste digitale utskriftene

 

Instruksjoner

1.

Velg et kvalitetsbilde. Når du velger et bilde, bør du vurdere fargen, klarheten og sammensetningen. Stående bilder, for eksempel, har noen ganger en fargegods over bildet --- spesielt hvis bildet ble tatt innendørs eller nær en reflekterende overflate som et basseng --- som kan påvirke hudtoner og den generelle fargeklariteten.

2.

Finn en kvalitetsutskrift. Det behøver ikke nødvendigvis å være lokal, siden det finnes et rettferdig utvalg av trykkerier som produserer kvalitetsarbeid og godtar elektronisk innleverte bilder. Les kundeanmeldelser, spesielt de som ikke er lagt ut på selskapets nettside. Online fora er en god kilde til objektive kundeanmeldelser (se Resources).

3.

Bestem den beste størrelsen for utskrift. Det er nyttig å kjenne ppi (piksler per tomme) av skriveren som trykkeriet bruker, og av bildet ditt. Pikselstørrelsen kan bestemmes ved å åpne bildet i et bilderedigeringsprogram, for eksempel Photoshop, og vise bildegenskapene.

4.

Pass på at du følger størrelsen og format retningslinjer når du sender arbeidet ditt til en trykkeri. Ofte er selskapets nettsted, hvis det finnes en, angitt en anbefalt dpi (punkter per tomme) eller oppløsning, og et foretrukket filformat, for eksempel .jpg. Hvis du bruker et lokalt selskap eller en som ikke har et nettsted, ring først for sine retningslinjer for oppløsning og format.

5.

Følg opp med trykkeriet etter at du har sendt inn eller sende ut bildene dine. Bekreft at bildene ble mottatt og var i stand til å åpne, og spør om det er noen hekser med bildet. Be en medarbeider for å se bildene dine mens du er på telefonen med henne. Hun kan fortelle om eventuelle endringer er nødvendige, for eksempel skarphet eller beskjæring, før bildet er trykt klart.

Tips og advarsler

  • Overveielser, som kontrast, lysstyrke, skarphet, røde øyne og fargegjeng, kan adresseres i et bilderedigeringsprogram. Hvis du ikke har tilgang til en, la du justere til fagpersoner eller velge et annet bilde. Høyere megapikselkameraer gir generelt større bilder. Jo høyere megapiksel, desto flere piksler er definert i bildet.
  • For bedre bilder, unngå store fotolabs. I stedet overlater bildene dine til en spesialist, for eksempel en bildebehandling, utskrift eller reprographics-butikk.
  • Du har gjort et fotograferingsbilde eller tatt et bilde du vil se på hengende på veggen. Men hvordan sørger du for at bildet ikke blir sløret eller på annen måte misrepresentert? Med mindre du har tilgang til en laserskriver av høy kvalitet, må du finne en ekstern kilde til hvem du kan overlate dine digitale bilder. Å velge en utskrift eller reprographics-butikk er en oppgave å nærme seg væpnet med noen grunnleggende kunnskaper. Les videre for tips for å komme i gang.