Hvordan skrive en Konfliktbildebok

 

1.

Gå til ditt lokale bibliotek eller bokhandel og les barnas billedbøker. Legg merke til hvordan de er skrevet, og identifiser temaet eller konflikten i historiene for å gi deg en klarere ide om hva forventes av en bildebokforfatter.

2.

Tenk på hva slags historie du vil skrive om. Hvis du mangler inspirasjon, ikke vent på at den kommer til deg. Følg folk og liv rundt deg, eller se etter alternative inspirasjonskilder fra magasiner, tegneserier, aviser, film, bøker eller fra bilder som muligens kan utløse en potensiell ide. Ta en liten bærbar PC slik at du kan legge merke til en ide ned for å sikre at du ikke glemmer det.

3.

Planlegg boken din ved å skrive bakgrunnsnotater om hvem dine tegn er, hva de Gjør i historien hvordan konflikten eller problemet starter og påvirker dem, og hvordan de løser problemet ved enden. Tenk på at konflikt kan være så enkelt som et tegn som må ta en beslutning om noe, enten trivielt eller viktig. Historien skal følge karakterens reise og hvordan han løser problemet.

4.

Skriv historien din med en begynnelse, midt og en slutt. Når du skriver et bilde bok, bildene spiller en nøkkelrolle i å formidle historien visuelt til den unge leseren og vise noen aspekter av historien som ikke er uttrykt gjennom ord. Ta plass til bildene i sinnet ditt og fortell historien din kort, snappy setninger som gir skjelettet til din tomt, som det ikke burde lese som en fullt utviklet historie som kan stå alene. Skriv kort dialog som kan settes inn i talebobler fremfor å holde den i hovedteksten.

Tips og advarsler

  • Hold historien kort. Det bør ikke overstige 1000 ord i lengde. Bildebøker trenger ikke å ha en historie som rimer. Husk at noen slags konflikter kan være upassende for unge lesere. Test din ferdige historie om noen unge lesere eller dine egne barn.
  • Å skrive barnas fotobøker er ikke lett, bare fordi de er korte. Tvert imot er det like utfordrende som å skrive for det voksne markedet fordi prinsippene for å skrive en historie er de samme: alle historier krever et tomt der konflikt er sentralt for historien, velutviklede tegn og en løsning på dilemmaet i slutten av historien.