Hvordan lage en enkel robot

 

1.

Monter sensorene på roboten. Sensorer er inngangene som forteller roboten hvordan verden ser ut. Du trenger to sensorer for å lage en enkel robot: en infrarød sensor for å hindre at den går i vegger og en bevegelsessensor for å fortelle roboten når noen nærmer seg. Du kan kjøpe begge sensorer fra samme sted du kjøpte robotsettet. Noen kits kommer med disse sensorene.

2.

Skriv programmet som forteller roboten hva du skal gjøre med informasjon fra sensorene. Dette er forskjellig for hvert robottsett, men består i utgangspunktet av å sette CDen som fulgte med roboten, inn i PCen, og deretter følge instruksjonene på skjermen. Du vil da laste ned instruksjonene til roboten via en USB-tilkobling. Du vil skrive instruksjoner som 'vend for nærliggende bevegelser.'

3.

Legg til en LED kommer med roboten) effektor som blinker når roboten reagerer på noe. Dette gjør at roboten virker mer livaktig. LED-oppførselen vil bli spesifisert i programmet.

4.

Teste ut roboten til du er fornøyd med atferden. For eksempel innebærer å dreie et robotbil vanligvis å låse ett hjul i en fast tid (spesifisert i programmet) mens det andre hjulet fortsetter å snu. Det vil trolig ta litt eksperimentering for å få timingen perfekt.

Tips og advarsler

  • En god ide for grunnstrukturen til robotens program vil være en loop som gjentar uendelig (du kan alltid stoppe roboten ved å plukke den opp og trykke på drepbryteren). Inne i løkken er et sett med regler som: Hvis A gjør det B. Programmet vil uendelig kontrollere alle mulige forhold og opptre bare når det er hensiktsmessig.
  • Hvis du skal bruke roboten på en bordplaten (sannsynligvis en dårlig idé) du burde være på føttene og klar til å ta den til programmet er fullstendig feilsøkt. Det er også en god ide å holde øye med kjæledyrene dine når du tester ut roboter som kjæledyr, noen ganger vil angripe roboter.
  • Roboter er iboende fascinerende. Barna vet det, og flere og flere voksne er på fange. Å bygge en enkel robot er enklere enn du kanskje tror. Det er flere selskaper som selger grunnleggende robotplattformer, og du kan designe din egen robot når du lærer det grunnleggende om sensorer, programmering, effektorer og trening. De enkleste robotene å bygge er robotbiler.