Krav til å bli en tegneserieartist

 

Utdanning

Selv om det ikke er et krav om å ha en grad eller sertifisering fra en kunstskole, er det et engasjement for håndverket, og det vil gi et godt grunnlag. Overvei et program som spesialiserer seg på sekvensiell kunst.

Portefølje

Porteføljen vil være det viktigste fokuspunktet for potensielle arbeidsgivere som viser at en kunstner kan tegne handlingsscener, uttrykksfulle ansikter og klar, lineær historiefortelling. Oppretthold en webportefølje hvis det er mulig.

Konvensjoner

En av de prøvde og sanne måtene å bryte inn i biz, er å møte utgivere på tegneseriekonvensjoner for å vise frem en portefølje; Hvis en utgiver liker jobben, vil han vanligvis be om flere prøver, merket som 'forespørsler om innlevering'.

Innleveringer

Send uønskede innleveringer til de utgivere som vil akseptere dem; Hver utgiver har forskjellige krav til innsending.

Nøkkelpersonaltrekk

De beste tegneserieartistene har lignende egenskaper: en stor personlighet, et vinnende temperament, fokus og engasjement som trengs for å fullføre minst en full side hver dag, og evnen til å jobbe både sammen med redaktører og forfattere og selvstendig som solo talent. Å bli en tegneserieartist kan være vanskelig, selv for talentfulle artister. Å bryte inn i tegneserien er utfordrende, men ved å oppfylle de riktige kravene er det mulig å lykkes.