Solar Cooker Aktiviteter

  En solenergi komfyr bruker sollys som sin energikilde, noe som gjør det til et billig alternativ for matlaging ute. Solkoker brukes ofte i situasjoner som krever minimum drivstofforbruk eller områder med høy brannrisiko. Disse oppsettene konverterer lys til varme, ofte ved å fange det under et solidt, klart deksel. Selv om det er mer komplekse design på markedet, er det mulig å eksperimentere og lage din egen solkoker ved hjelp av materialer som er funnet hjemme.

Bygge en Solar Cooker

En solkoker kan bygges med en pizza-boks, svart byggepapir, aluminiumsfolie og plastfolie. Dekket i aluminiumsfolie, vil bunnen av pizzaskjoldet dekke lyset inn i 'ovn' når det er lagt opp over pizzaboksen. Dekket i plastfolie, vil toppen av pizza-boksen tillate lys gjennom, men felle den en gang inne. Dekket i svart papir, vil bunnen av pizzaboksen beholde den fangede varmen. Alternativt kan to pappkasser eller tungt plakatbrett brukes til å konstruere et design. Bare vær sikker på at den har et deksel, vindu og reflektor.

Opptakstemperatur

Ved hjelp av et ovntermometer kan du ta opp temperaturen som er oppnådd i din solkoker. Opptak av temperaturen gjør at du kan justere designet ditt for maksimal effektivitet, eller bare overvåke hvor raskt varmetapet og tapet oppstår, avhengig av visse variabler.

Tilberedning

Tilberedning i en solkoker krever litt tålmodighet som det kan ta litt lengre tid enn en vanlig ovn. Komfyren skal forvarmes i solen, og ingrediensene skal tilberedes i en tallerken eller panne. Resultatene skal spises og nytes, med oppmerksomhet til likhetene og forskjellene mellom solenergi matlaging og andre typer matlaging.