Hva er MCA?

 

Historie

Det moderne kunstmuseet begynte i 1967, i de tidligere Playboy-bedriftens kontorer i Chicago. Den første presidenten var Joseph Shapiro, og gjennom sin historie har den presentert nye verk, hvorav noen ble presentert for første gang i USA. Et eksempel på en slik første fant sted i 1969 da kunstneren Christo innpakket museet i presenningen. Dette var første gang han hadde gjort dette i USA. I 1970 holdt museet enmanshendelser av noterte moderne popartister Andy Warhol og Roy Lichtenstein.

Kunstutstillinger av internasjonale artister

Museet er vert for mange utstillinger gjennom året som presentere kunst fra ulike deler av verden. Tidligere har de vist arbeid av den venezuelanske kunstneren Marisol, arbeid av svensk kunstner Claes Oldenburg og malerier av spansk maler Antonti Tapies.

Kunstutstillinger av amerikanske artister

MCA har også presentert noterte amerikanske artister som Don Baum. Han var en kunstner som lærte på Roosevelt University i Chicago, og var også kurator på skolen. Under hans ledelse ble andre amerikanske kunstnere presentert på MCA, inkludert Barbara Rossi, Ray Yoshida og Philip Hanson.

Permanent samling

Verk fra Chicago og internasjonale kunstnere omfatter den permanente samlingen i museet. For eksempel kan arbeid av amerikansk kunstner Richard Artschwager som 'Polish Rider I', som viser en stue i svart og hvitt, ses. En film kalt 'Diamond Sea', som viser Namib-ørkenen, ligger i den sørvestlige delen av Afrika, av kunstneren Doug Aitken, er også på museet. Filmen er ikke som en filmproduksjon, men heller en panoramautsikt over ørkenen som er satt til techno musikk med bilder av popkultur splittet mellom ørkenscener. Tysk par Bernd og Hilla Becher har sine 'Cooling Towers' på museet som viser et sett med gelatin sølv utskrifter av industrielle kjøletårnene. Utskriftene ligner svart og hvitt fotografier.

Forestillinger

Dansopptredener med musikk av moderne komponister. En slik opptreden var av International Contemporary Ensemble som utført til den greske komponisten Iannis Xenakis musikk. Andre forestillinger har inkludert dans av BAM! et Chicago tapesemble, med musikk spilt av brasiliansk percussionistgruppe Barbatuques. MCA står for Museum of Contemporary Art i Chicago, Illinois. Dette museet ligger for tiden på East Chicago Street, i sentrum av Chicago, og kan skryte av å være et av de største samtidskunstmuseene i USA. Fasiliteten dedikerer ikke bare seg til å presentere samtidskunst for publikum, men også danse ensembler og moderne musikk.