Hvordan lette mobiltelefoner

 

1.

Rengjør loddetrådspinnen ved å smelte loddet på den og tørk den av med den fuktige svampen. Rengjør det til det skinner.

2.

Berør lyddestens spiss til forbindelsen som skal løst i noen sekunder for å varme opp den. Pass på at strykejernet berører både kontakten og kretskortsporingen.

3.

Berør loddetrådsledningen til den oppvarmede tilkoblingen og la den strømme på den. Ikke berør loddet direkte på loddejernet selv.

4.

La tilkoblingen være avkjølt. Blås på det for å avkjøle det raskere.

5. Rengjør overflødig fluss eller rester fra loddetappen med den ikke-metalliske børsten og løsningsmidlet. Tørk det med tøylen.

Tips og advarsler

  • Rengjør loddejernspissen ofte. Det skal være skinnende når du berører det til en tilkobling.
  • Bruk loddetinnet til å fjerne overflødig lodd eller fjerne loddetinnet fra komponenter du vil ta ut. Berør loddetinnet på forbindelsen, og varm det opp med strykejernet. Loddetrinnet suger loddet av ved hjelp av kapillærvirkning.
  • Vær forsiktig så du ikke berører loddejernet ditt til komponenter ved siden av hvor du jobber. Overoppheting dem kan føre til funksjonsfeil.
  • På grunn av små komponenter og nærhet er det nødvendig med samme utstyr og ferdigheter som lodding av mikrofon på andre små enheter. Bruk et loddestang med temperaturkontroll, og et tips som er lite nok til å berøre bare tapp- og kretssporet av det du lørder, uten å berøre tilstøtende tilkoblinger. Liten gauge loddetråd med en kolofoniumkjerne forhindrer 'overbøyning' loddetinn til andre tilkoblinger. Pincettene griper mindre komponent bedre enn nålestang. Loddemasse renser løs loddemateriale fra komponenter du vil fjerne.