Lignelse om sønnerens aktiviteter

  En favoritthistorie i den kristne tradisjonen, Jesus, 'Sønnens Synlighet er funnet i Mattes, Markus og Lukas synoptiske evangelier, det påminner lytteren om at en sårers frø ikke vil drepe seg til den faller på god jord. Som alle lignelser lærer historien en leksjon, og denne leksjonen kan ofte bedre kommuniseres til ungdommer gjennom aktiviteter og spill.

Ring Toss

Tape strengen av en ballong til gulvet og fest frøpakker og en skriftsted sitat til strengen. Ha barn prøver å kaste en bøyle over toppen av den flytende ballongen for å vinne frøene og sitatet. Spillet vil få barna begeistret for å vinne en belønning for kunnskap.

Morsom økologi

Sett opp hyller med henholdsvis bergarter, jord og frø. Tillat barn å leke med materialene i hyllene mens du snakker om vekstets mirakel og hva planter trenger. Forklar for dem at livet bare blomstrer under visse forhold. Overvåke hvert barn i å plante et frø i den gode jorda. Forhold hendelsesaktiviteten til det bibelske avsnittet som diskuterer Sårerens lignelse.

Se en videohistorie

Noen barn kan svare bedre på en animert videoregning. Som med mange andre av Biblens mest kjente lignelser, finnes det flere videoversjoner av Sangens Lignelse som er tilgjengelig for instruksjon og nytelse. En Lignelse om Sower-videoen er inkludert i Animated Bible Series, som er tilgjengelig gratis på YouTube.

Skjerm og diskusjon

Lag en visning av ulike frukter med tilhørende frø ved siden av dem. Spør barna hvordan noe så stort og nærende kan komme fra bare et lite frø. Oppmuntre barn til å spise frukten for økt deltakelse og nytelse av aktiviteten.