4 faktorer som påvirker lys under vann

 

Overflateffekter

Når lyset går fra et mindre tett til et mer tett miljø, som fra luft til vann, blir noe lys reflektert tilbake mot kilden, mens noen trenger inn i overflaten. Disse nivåene avhenger av overflatenes form og roen i vannet, da grovt vann har en tendens til å reflektere mer lys vekk fra vannoverflaten.

Krympemønstre

Noen ganger danner lys i vann et krympemønster eller lysflett flekker utbetalt med patcher av mørke, spesielt sett på et grunt havbunn. Når vannet er rolig, danner svært små konkave og konvekse linser enten fokusering av lys på et lavere sted, eller reflekterer det utover. Dette gir utseendet av lysstråler som kommer inn i vannet.

Scatter

Små partikler i vann som små mikroorganismer, støv og rusk kan forårsake et fenomen med undervannslys som kalles spredning. Uten scatter, reflekteres lys inn i vann jevnt ut av vannmolekyler, noe som gir en blå oppfatning. Når scatter er tilstede, reflekterer lyset av alle farger tilbake og gir et snøaktig utseende.

Fargeløsning

Fordi vann er så tett, kan lys ikke trenge dypt inn i vann. Ettersom lyset beveger seg dypere inn i vann, begynner det å miste evnen til å reflektere visse farger fra fargespektret. Fargen rød kan ikke ses fra en dybde på 50 cm, etterfulgt av tap av appelsiner og gule, og til slutt, bluesen, før de når en dybde hvor det ikke kan trenge noe lys inn i mørket.

Intensitet

Lysintensiteten og solens vinkel eller lyskilden som gir den, har mye å gjøre med hvordan lyset vil oppføre seg under overflaten. Høyere intensitetslys, funnet naturlig fra solen i tropene, har evnen til å bli sett dypere inn i vannet. Avhengig av vannforholdene kan vinkelen til lyset som kommer inn i vannet også påvirke dybden, fargen og utseendet. Vann er 800 ganger tettere enn luften i atmosfæren, og inneholder et stort antall variabler som kan endre utseendet til lys og gjenstander.