Slik beregner du en kapasitansekrets

 

1.

Koble den første ledningen til den første kondensatoren til den første ledningen til den andre kondensatoren, og vri ledningene sammen. Koble den andre ledningen på den første kondensatoren til den andre ledningen til den andre kondensatoren.

2.

Koble en av kapasitansmålerne til den elektriske skjøten som er opprettet fra den første ledningen av Den første kondensatoren til den første ledningen til den andre kondensatoren. Koble den andre kapasitansmåleren til leddet skapt av de andre lederne til hver kondensator. Mål kapasitansen; det skal være lik summen av kapasitansverdiene til de to kondensatorene. Koble kapasitansmåleren og skille kondensatorene fra hverandre.

3.

Koble den andre ledningen til den første kondensatoren til den første ledningen til den andre kondensatoren, og vri ledningene sammen . Koble en av probene på kapasitansmåleren til den første ledningen på den første kondensatoren. Koble den andre sonden til den andre ledningen på den andre kondensatoren. Mål kapasitansen; Den skal være lik 1 / [1 / første kondensatorverdi] + (1 / sekund kondensatorverdi)].

Tips og advarsler

  • For å maksimere kapasitans , led kondensatorene i en parallellkrets.
  • Kondensatorer brukes i elektriske kretser for å lagre elektrisk ladning. Avhengig av hvor mange kondensatorer som er koblet til en elektrisk krets, kan kretsens totale kapasitans være så stor som summen av alle kondensatorverdier i kretsen, den kan være mindre enn verdien av den minste kondensatoren, eller det kan være et sted mellom.

    Total kapasitans i en elektrisk krets beregnes på to forskjellige måter, avhengig av om kondensatorene er i serie med hverandre, eller er parallelle med hverandre.